aggasztó

2017.12.20. 16:14

A levegő szennyezettsége miatt zárva vannak az iráni iskolák

A levegő veszélyes szintű szennyezettsége miatt szerdán már negyedik napja maradnak zárva az iskolák Irán fővárosában és a nagyobb városokban – közölte az állami televízió.

Teheránban 14 millióan élnek, több mint 8 millió autó és motorbicikli közlekedik az utakon.

A levegő szennyezettségének csökkentésére az iráni hatóságok hétfőn bejelentették, hogy az autók a rendszámuk alapján csak meghatározott napokon közlekedhetnek. A bányák és cementgyárak szintén zárva vannak Teherán tartományban.

Az ország északnyugati részén lévő Tabriz és Urmia városokban és a központi Iszfahánban is bezártak az oktatási intézmények – közölte az IRNA iráni hírügynökség. A fővárosban aggasztó mértéket ölt vasárnap óta a légszennyezettség és a forgalom mérséklése ellenére sem csökkent a Közép-Kelet legmagasabb hegyének lábánál elterülő városban.

Irán egészségügyi minisztériuma felszólította a lakosságot, hogy az idősek, a gyerekek és a szívbetegséggel élők maradjanak otthonukban. Növekedett ugyanakkor azon emberek száma, akik légzési nehézségekkel kórházba kerültek.

Egyelőre az iráni sajtó szerint nincs konkrét oka a légszennyezettség emelkedésének. Legutóbb 2014-ben volt hasonló eset, akkor mintegy 400 ember került kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában