Tragédia

2017.11.01. 14:03

Elsüllyedt egy török teherhajó a Fekete-tengeren

A baleset szerdán török felségvizeken, az Isztambul tartományban található Sile településtől hét tengeri mérföldre történt. Az első értesülések szerint a tíz tagú legénységből négyen meghaltak – adta hírül az NTV török hírtelevízió.

A parti őrség repülővel, helikopterrel, mentőhajókkal és mentőcsónakokkal megkezdte a kutatást azon a helyen, ahol a Bilal Bal nevű teherhajó az utolsó vészjelzést leadta.

A hatóságok négy ember holttestét megtalálták, és előkerült a Bilal Bal hajó több mentőmellénye, mentőtutaja és mentőcsónakja. A személyzet további 6 tagját még keresik. A kutatási területet időközben kiterjesztették.

A szerencsétlenül járt hajó öntött vasat szállított a Bursa tartományban található Gemlikből a Zonguldak tartománybeli Ereglibe, amikor eltűnt a radarképernyőről. A parti őrség meghatározása alapján a Bilal Bal 88 méteres mélységben fekszik.

A 78 méter hosszúságú teherhajó 1974-ben készült. A történtek oka egyelőre ismeretlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában