dubaj

2017.11.12. 13:35

Az Emirates negyven új Boeing 787-10 Dreamlinert vásárol

A légitársaság 165 ilyen típusú repülőgéppel rendelkezik, és további 164-et rendelt belőle.

Negyven új Boeing 787-10 Dreamliner típusú repülőgépet rendelt az Emirates dubaji légitársaság vasárnap 15,1 milliárd dollár (több mint 4000 milliárd forint) értékben.

Az üzlet megkötését az Emirates vezérigazgatója, Ahmed ben Szajid al-Maktúm jelentette be a kétévente megrendezésre kerülő, immár 15. Dubaji Airshow nyitónapján.

A légitársaság vezetője hangsúlyozta: a rendeléssel vállalatának flottája a lehető legmagasabb színvonalat és kényelmet tudja nyújtani utasainak, hiszen a 787-10 Dreamliner a Boeing legújabb fejlesztésű, széles törzsű típusa. A megrendelt gépek leszállítása 2022-ben kezdődhet.

„Ezek közül néhány a régi gépeket váltja majd, hogy fenntartsuk flottánk fiatalságát és hatékonyságát, míg a többi a jövőbeli növekedésünk záloga” – hangsúlyozta Ahmed ben Szajid al-Maktúm.

Az Emirates a Boeing 777-esek legnagyobb vásárlója. A légitársaság 165 ilyen típusú repülőgéppel rendelkezik, és további 164-et rendelt belőle.

Az Emirates a Közel-Kelet legfelkapottabb légitársasága, és az amerikai Boeing vetélytársának, az európai Airbusnak is az első számú ügyfele. Flottájában száz A380-as repülőgép található, és a következő években ez a szám további negyvenhattal bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában