Ünnep

2017.12.21. 09:11

Olvasóink karácsonyváró ünnepségei

Olvasóinktól kaptuk az alábbi beszámolókat Alsónemesapátiból és Nagykapornakról a karácsonyváró ünnepségekről.

zaol.hu

Fotó: Molnár Szilárd

Olvasóink számolnak be a zaol.hu-nak a településeiken tartott karácsonyi készülődésről, fellépésekről.

Alsónemesapátiból Vincze Enikő küldte az alábbi sorokat és fényképet.

Már hagyománya van, hogy a tanév utolsó hetében ünnepi díszbe öltözik és benépesül a Csertán Sándor Általános Iskola tornaterme.

Így történt ez most is. Szülők, nagyszülők, barátok és ismerősök jutalmazták tapssal az óvodások bájos műsorát, az iskolások téli versösszeállítását, az énekkar énekét, a néptánc és hópihetánc forgatagát.

Fotó: Vincze Enikő

A fuvolaszóval kísért betlehemes színdarab igazi látványosság volt, melyet Ujj Julianna tanítónő és Kajos Orsolya óvónő meglepetés duettje követett. Az Abigél című musicalből a Karácsony esti dalt énekelték. Az est zárásaként a pedagógusok és a diákok gyertyafényes búcsúdallal köszöntek el a nézőktől.

Nagykapornakról Molnár Szilárd küldött beszámolót nekünk.

Nagykapornakon betlehemeztünk. Meghirdettük, hogy merre fogunk menni, és rengeteg helyen vártak minket. Az utcán adtuk elő a műsorunkat. Mindenhol terített asztallal, süteménnyel, pogácsával, forró teával, pálinkával vártak bennünket.

Fotó: Molnár Szilárd

„Eljött a nap, mit várva vártunk”.....-hangzott a Betlehemi falujárók műsorából. December 16 és 17-én este fiatalokból és idősebbekből alakult csoport a falu utcáit járva, több helyen megállva fegyelmezetten, jól betanult aktuális műsorral köszöntötte a szeretet ünnepét.

Érkezésüket csillogó-villogó autó karácsonyi zenével jelezte, melyet a lakosság szívesen fogadott és hallgatott végig.

Ha Önnek is van fényképe településük karácsonyi műsoráról vagy betlehemezésről, küldje el nekünk!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!