Olvasói képek

2019.01.14. 15:30

Mutatjuk zalai Olvasóink felvételeit az osztrák állapotokról – Frissítve

Továbbra a hó az úr Ausztriában. Várjuk a fotóikat!

Benedek Bálint, zaol.hu

Fotó: Göntér Vivien

A kanizsai Balázs Ádám főleg a nyugalmat árasztó havazásról, valamint a környezetet és a hegyeket mutatja be legújabb videójában. Jelenleg Steiermarkban dolgozik, s a környék szépségeit igyekezett feldolgozni.

A kanizsai Göntér Vivien alig egy hónapja dolgozik Saalbach-Hinterglemm környékén, ahol olvasóink kedvéért egy rövid sétát tett. A fiatal lány azt mondta: az elmúlt napokban eső esett, azonban most újra nagy pelyhekben hull a hó, ami úgy tűnik megmarad mindenütt. A hókotrók megállás nélkül dolgoznak, bár szerinte a síparadicsomban élő az osztrákok megszokták a havazást, ám ez a mennyiség már nekik is sok.

Fotó: Göntér Vivien
Fotó: Göntér Vivien

Vivien egyik friss felvételét is megosztotta velünk:

Szabó Judit Tirolból, pontosabban Hopfgartenből küldött nekünk fotókat:

Fotó: Szabó Judit
Fotó: Szabó Judit

A becsehelyi Tkálecz Viktória Tirol tartomány Mandarfen településen dolgozik. Olvasónk elmondta: kisebb megszakításokkal két hete esik a hó, több helyen két méter magasságú hófalak meredeznek.

Fotók: Tkálecz Viktória

A kanizsai Németh Erika az osztrák Oberlech-ből küldött képeket.

Fotók: Németh Erika

A kanizsai Virovecz Anett Kühtai-ban 2020 méter magasan dolgozik. Arról írt, hogy akkora a hó, hogy az internet is akadozik.

- Hetek óta esik néha egy-egy napra megáll, aztán esik tovább és a baj az hogy nagyon fúj a szél ami hatalmas hóátfúvásokat épít – tette hozzá. – Jelenleg lezárták az utakat, se le, se fel nem lehet menni. Lavina veszély van érvényben több helyen is.

Fotók: Virovecz Anett

A kanizsai ifj. Baranyai Tibor Steiermarkban a 736 méter magas Eisnerzből küldte a képeket.

Elmondta: két hete éjjel-nappal megállás nélkül esett a hó, a szállodát, ahol dolgozik egy hétre bezárták technikai okok és vendéghiány miatt. Ráadásul a hotelhez vezető két út lavinaveszély miatt megközelíthetetlen.

- A napokban a környékbeli tűzoltóság 60 embere azon dolgozik, hogy az épület tetejéről eltakarítsák a nagy mennyiségű havat – folytatta. – Jelenleg osztrák katonák váltották le az elgyötört tűzoltókat. hasonló mennyiségű havat 20 éve nem láttak, az elkövetkezendő napokra, illetve a jövő hétre 1-3 méter friss havat jósolnak ezekbe a térségekbe.

Fotó: ifj. Baranyai Tibor

A nagykanizsai Bonczók Zsófia és Ardai Alexandra az 1630-2013 méter magas Obertauernből küldött képeket. Ez az első szezonunk itt a barátnőmmel Obertauernben – írták. – Nem sok élményünk van az itteni időjárással kapcsolatban, viszont az itt élő kollégáink szerint bő 40 éve nem volt ilyen tél. Hozzátették: az elmúlt két hétben szinte lehetetlen volt Obertauernt elhagyni, mindig csak időszakosan nyitották meg a sorompókat, a lavinaveszély illetve a nem túl biztonságos utak miatt. Reméljük pár hét és vége lesz ennek a tarthatatlan állapotnak.

Fotó: Bonczók Zsófia

Novák Tamás 511 méteren fekvő Hallstatt-ban dolgozik. A kanizsai fiatalember helyzete egészen aggasztó, két hete be vannak zárva a településre. Az ételt és az italt hajóval hordják a faluba, mert a lavinaveszély miatt lezárták az utat, sőt a vonat sem közlekedik.

Fotó: Novák Tamás

Fotó: Novák Tamás

A keszthelyi Németh Csaba Schladmingból küldött helyzetjelentést:

Fotó: Németh Csaba
Fotó: Németh Csaba

Lengyel Attila St. Johann am Pongau-ból küldött felvételeket:

Fotó: Lengyel Attila
Fotó: Lengyel Attila

Fotó: Lengyel Attila

Tirol első falujában, Hochfilzenben is rengeteg a hó – írta nekünk Pálla Gábor.

Fotók: Pálla Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!