Olvasóink felvételei

2019.01.07. 16:00

Háromméteres hó nehezíti az életet Ausztriában – Zalai Olvasóink jelentik (videó)

Míg Zala megyébe egyelőre csak „bekopogtatott” a tél, addig osztrák szomszédainknál szinte minden síparadicsomban lavinaveszély miatt korlátozzák a járműforgalmat.

Benedek Bálint, zaol.hu

Fotó: Jakabfi Dávid

A kanizsai Jakabfi Dávid az 1496 méter magas Zauchensee szállodájában desszertekkel foglalkozó szakácsként dolgozik. Az utcákon mindenütt három méter magas hófalak meredeznek (képünkön). Elmondta: a mostani az ötödik szezonja Ausztriában, mindig sok hó esik, de ilyen mennyiségre nem emlékszik. Folyamatosan erősen havazik, sőt az időjárás előrejelzések még ugyanennyit prognosztizáltak az elkövetkezendő időszakra.

Fotó: Jakabfi Dávid

A kanizsai Korosecz Tamás az osztrák Vorarlberg tartományban található Lech am Arlberg a faluban 1650 méteren dolgozik barátnőjével. Mint elmondta: folyamatosan hull a hó, egyik reggel az autójukat is alig találták meg.

Fotó: Korosecz Tamás

A szintén kanizsai Ambrus Ramóna pedig a tiroli Küthai 2020 méter magasan található szálloda ablakából küldött néhány képet.

Fotó: Ambrus Ramóna

A kanizsai Füri Henrietta Katschberg-ben dolgozik keszthelyi párjával, Nyírő Péterrel. Az 1650 méteren fekvő hotel hátsó része, nem lehet kimenni mert olyan erős szél fújt.

Fotó: Füri Henrietta

Henrietta szerint félelmetes az időjárás, annyira, hogy az emberek egymásba kapaszkodnak a szabadban, hogy el ne ragadja őket a viharos erejű szél. Kutyasétáltatás közben az erős széllökések elemelték a földtől a ház kedvencet is. Elmondása szerint a hegyet lezárták, így tehát bizonyos ideig se fel, sem pedig lefelé sincs közlekedés.

A rédicsi Borsos Zsolt és párja, a zalamerenyei Ruzsa Gabriella Obertauernből küldött helyzetjelentést, valamint pár felvételt, ami jól érzékelteti, hogy mekkora mértéket öltött a havazás. A település jelenleg el van zárva a külvilágtól

Fotó: Borsos Zsolt

Fotó: Borsos Zsolt

Kalmár Róbert a Tirolról küldött hozzánk egy felvételt:

A kanizsai Darabos Henrietta a salzburgi Leogang településről küldte a képeket. Leírta: a hó vastagság folyamatosan gyarapszik, s az időjárás jelentések további havazásra figyelmeztetnek.

Fotó: Darabos Henrietta

 

Fotó: Darabos Henrietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!