Olvasó

2011.02.12. 06:36

Nem ördöngösség! Szobaszökőkút házilag

Sokat gondolkodtam azon, hogyan csempészhetnék egy kis meghitt nyugalmat a hálószobába. Keresgélések és olvasgatások után egy szobaszökőkútra esett a választás. A boltban megvásárolhatók közül ami elnyerte tetszésem, túl drágának bizonyult. Így elhatároztam, hogy magam készítem el - írja szerkesztőségünknek címzett levelében a megyeszékhelyi Varga Attila.

Az Olvasó

Mint olvasónk írja: a szökőkút kivitelezése nagyon egyszerű, és nem is kerül  sok időnkbe. Csupán egy tálra, különböző méretű kövekre, és egy szivattyúra lesz szükségünk.

Először is keressünk egy megfelelő tálat, amiben az egészet megépítjük. Célszerű inkább üveget választani, mivel esztétikusabb. Alaposan mossuk át a köveket, válasszunk kis és közepes méretűeket egyaránt. Pár darab kisméretű követ helyezzünk el a tál alján majd erre tegyük a szivattyút. Erre azért van szükség, hogy az esetleges kosz - ami leülepszik a fenékre - ne kerüljön bele, ezzel is javítva a berendezés élettartamát.


Ezután rögzítsük nagyobb kövekkel melyek rései között jobban fog járni a víz. Töltsük fel tálunkat a maradék kővel, majd helyezzük el a tetején azt, amiből majd a víz kicsordogál. Ez lehet egy kancsó, kagyló vagy egy mesterségesen kialakított üreg kövekből. A szivattyú csövét vezessük  bele, majd ha  szükséges rögzítsük vízálló ragasztóval.

Díszíthetjük még nagyobb kövekkel, vagy műnövényekkel. Aki ért egy kicsit az elektronikához az elhelyezhet világítást is benne. 

Már nincs más dolgunk mint felönteni vízzel, bekapcsolni, és gyönyörködni művünkben. Ügyeljünk arra, mindig annyi víz legyen csobogónkban, hogy a szivattyút teljesen lepje el.



Küldjön Ön is egy fotót! Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!