Olvasó

2010.05.13. 04:11

Mellény, zakó, divat (kommentár)

Azt lenne jó tudni, mi a szándéka a tizenkét százaléknál többel a parlamentbe került, jobboldali, bár széles körben inkább szélsőjobboldalinak tartott Jobbik elnökének, amikor pénteken reggel borotválkozás után hozzáfog az öltözködéshez.

Szabó Judit

Az a párt akarna rendetlenséget mindjárt az első napon, amelyik oly nagyon ígérte a rendet? Rebellió, a határok feszegetése? Mire kellhet ez Vona Gábornak? Hívei számát, netán szimpátiáját gyarapítaná, ha – ahogy ígéri – a betiltott Magyar Gárda egyen mellényében lép az ülésterembe? (Ami ellen csak a jó nagy zakót kapott MSZP tiltakozik.) Így egyesek szerint ki is vezethetik a teremből. (Alighanem nem, mivel ez szabálysértés csupán, ami maximum ötvenezer forintos bírsággal sújtható, sőt, megszólalás híján még rendreutasítási joga sincs az elnöknek.) Vagy netán a belenyugvó asszisztálásba kívánja belehajszolni más párti képviselőtársait? Sólyom László államfőt, mint az ülést megnyitó elnököt akarja színvallásra késztetni? Vagy arra kíváncsi, a kormányzó párt meddig értelmezi a rendcsinálást? Esetleg tipikusan magyaros, afféle dacos fellépés? Kiderül, lehet-e ezt is. Ha igen, új fejezet nyílik a magyar parlamentarista demokrácia könyvében. Mármint a hivatalosban. Mert a törvények áthágása eddig sem volt annyira idegen egynémely politikustól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!