Olvasó

2007.04.25. 06:46

Már az iskolában is!

Kár volt egy ilyen jó mókát tönkre tenni! 

nincs nev

A keszthelyi Csány-Szendrey Belvárosi Ált. Iskola rajzpályázatot hirdetett óvodásoknak. Sok kis kéz kezdett szorgos munkába a felhívásra! Az eredmény értékelésénél az iskola igazán ki tett magáért, egy Lakodalmas játékkal kedveskedett a kicsiknek, majd játszóház, játékos feladatokból álló programok következtek, és végezetül egy lakodalmas táncház zárta a műsort Minden kisgyermek ajándékot kapott, a díjazottak, pedig igazán értékes kincsekkel, jó kedvűen tértek haza. A beérkezett pályaművekből kiállítás készült, ami az iskola weboldalán is megtekinthető volt, sőt online szavazási lehetőséget ajánlottak fel, így még egy közönségdíjas kisgyermek kaphatott volna ajándékot. De sajnos közbejött egy kellemetlen, nem várt esemény. Elrontották a "jóakaratú felnőttek" ezt a kedves kis játékot!
Tisztességes verseny helyett, feltörték az oldal kódrendszerét, és megmanipulálták a pontokat. Természetesen a weblap szolgáltatója azonnal észlelte a "hackelést", és levette az oldalt. 

Az utóbbi években tapasztalható támadási statisztikák jelentős felfutása és számos egyéb körülmény hatására egyre inkább előtérbe kerülnek a kommunikációs hálózatok biztonsági kérdései. Kormányzati oldalaktól, on-line brókercégeken és bankokon keresztül, politikai szervezetekig mindenki az Internet irányából növekvő veszéllyel néz szembe. A nemzetközi terrorizmus előretörésével párhuzamosan a védelmi és a kormányzati portálok, szerverek kiemelten veszélyeztetettek. A nagyobb web-helyek, hálózatok ellen hackerek indítanak DoS támadásokat. Bárki aki a figyelem középpontjában van, a hackerek áldozatává válhat. Valójában bármely hálózat lehet célpont és bárki, aki üzleti folyamataiban az Internetet használja, rosszindulatú támadás áldozatául eshet. 

Na de már az iskolások, és óvodások is?!
Így most közönségdíjasunk sincs! Arra gondoltunk, megint mindenkinek ajándékot adunk! 



Szerző:
Tóth Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!