Olvasó

2012.03.23. 09:27

Indokok az ölésre (kommentár)

A gyerekgyilkos toulouse-i merénylőt két éve nem vették fel az idegenlégióba, egyrészt korábbi bűnügyei, másrészt instabilnak ítélt pszichológiai állapota miatt. Nincs is veszélyesebb a radikalizálódás szempontjából, mint egy labilis idegrendszer; az udvariasnak, csendesnek látszó 24 éves karosszérialakatos pakisztáni látogatásai során kiképzést kapott a táliboktól.

Merklin Tímea

Az iszlám szélsőségesekkel, dzsihadistákkal való kapcsolatával hozzák összefüggésbe, miért is ölt meg hét embert. Előző héten három katonát, mert „ellenezte a franciák külföldi, köztük az afganisztáni beavatkozását”. Hétfőn pedig egy zsidó iskolánál egy rabbit, két óvodást és egy iskolást, mert „palesztin gyerekeket akart megbosszulni”. Egy fanatikus indokai, amelyek a csoportján kívül állók számára elfogadhatatlanok. A gyilkosságokat filmre vette és közzétette az interneten. És ezt mivel lehet megmagyarázni? Mohammed Merah algériai származású francia állampolgár volt. Bizalommal befogadta őt egy idegen ország. Erőszakos cselekedeteiért akarták elfogni azok a kommandósok tegnap, akik végül lelőtték tűzharcban. Az interneten felvetik: lemészárolták. Vajon szerintük hagyni kellett volna, hogy ez az őrült folytassa a tevékenységét?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!