Olvasó

2015.09.21. 13:48

Igricei barátságok - Elszármazottak hétvégi találkozója, szüreti mulatsággal

Zalaigrice - Esőmentesen szombat volt mindenki kérése, amikor a felvonulók beöltözve a traktoroknál várakoztak. Ott volt az eső illata, de nem riasztotta el 125 fős községünk, Zalaigrice lakóit, s a szomszéd települések képviseletében érkezett felvonulókat, fellépőket.

Civil Tudósítónktól

- Sok sok év után ez volt az első ilyen szüreti parádénk, amin szép számmal képviseltették magukat. Sokan eljöttek az elszármazottak is. Akik valaha innét indultak a világba, a helyiekkel együtt idézték fel fiatalságukat, mesélték el, hol élnek, mi minden történt velük. A szüreti menet végigvonult a falunkon, tudatva, eltelt egy év, kisbírónk humorba foglalva ismertette a történeteket. Természetesen mindezt zenével, nótával kísérve, mosolyt,nevetést csalva a nézelődők, érdeklődők szemébe.

A szüreti lovaskocsik kora délután körbejárták a települést Fotó: Kovács Vera

Visszatérve a bázisra, a műsorok, a zene a tánc vette át a főszerepet, vastaps, elégedett nézők hálás mosolya mellett. Minden résztvevő vendégünk volt egy hazai alapanyagokból készült pincepörköltre, házi süteményekre, tortákra. A falu lakosai sokat dolgoztak, hogy ez a nap sikeres legyen, hisz a rohanó világban megpihenni, gondolatainkat átadni az emlékeknek, a friss élményeknek nem egyszerű. Minden percért megérte, mert sok mosoly és csillogó szem látványa többet ér mint, sok-sok szó.

A szervezők hálásak a fellépőknek, támogatóknak, mert segítettek megmutatni, milyen is volt régen Igricében egy mulatság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!