Olvasó

2017.04.24. 17:35

Felvidéki kalandok

Határon túli kirándulásuk előkészületeiről számolt be a Zalai Hírlapnak Bödőcs Gabriella és Kiss Márton, a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola 7. osztályos tanulója. A diákok levelét alább közöljük.

Olvasó

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden évben meghirdeti a „Határtalanul” pályázatot, melynek keretében a környező országok magyarlakta területeire látogathatnak a 7. évfolyamos tanulók. Iskolánk, a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola ebben a tanévben Szlovákiát jelölte meg úti célul.

A pályázatunk sikeres volt, így jelentős állami támogatással 42 hetedik osztályos tanuló és 5 kísérő nevelő vághat neki a Felvidék megismerésének. A kirándulást nagyon komoly előkészület előzte meg. Anyagot gyűjtöttünk, felkészítő órákon vettünk részt a Felvidék kulturális és természeti örökségéről, rövid betekintést nyertünk annak irodalmába, történelmébe, hagyományaiba.

Mindannyian izgalommal és érdeklődéssel várjuk a 4 napos kirándulást, melynek során meglátogatjuk az egykor magyar többségű Rimaszombatot, ahol a Tompa Mihály Református Gimnázium lát vendégül bennünket. A közös program keretében zalai népdalokat, néptáncokat adunk elő, s a névadó költő emléke előtt tisztelegve rózsabokrokat ültetünk az ottani diákokkal együtt. Ellátogatunk Késmárkra, Lőcsére, Kassára, a bányavárosokba, megnézzük a Bélai-barlangot, Csorba-tavat és a Hernád-áttörést.Biztosak vagyunk benne, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!