Olvasó

2015.07.20. 12:28

Szalmabálás „ugrálóvár”

Zalaegerszeg - Gyalogtúra, strandolás, mozizás, Balaton dúsítja a nyári élményeket a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ Zalaegerszegi Gyermekotthona lakói számára. Az alábbi beszámolót Józsi Anikó, az intézmény vezetője juttatta el hozzánk.

Olvasó

Július 14-én gyalogtúrára indultunk Nemeshetésre. Az összetartó lakosság karácsony előtt talált rá gyermekotthonunkra. Már télen megfogalmazódott a gyalogtúra ötlete. A két órás túra végén rég látott barátként várt bennünket a hetési pincesoron a helyiek csapata, köztük a polgármester. A lombkoronák alatti terített asztal csillapította éhünket, a gyermekek málnát szedtek, gólyalábazást próbáltak, célba dobtak vesszőkarikával, szalmabálákat másztak, gurítottak, s közben harapták a friss levegőt. Közben szövődtek a tervek: szeptemberben a nemeshetési gesztenyefesztiválra főzőcsapattal érkezünk, s karácsonykor a falu közös ünnepén betlehemessel viszonozzuk a meghívásokat. A gyerekek hátizsákja megtelt. Az élmények mellé süteményeket csomagoltak vendéglátóink, s apró ajándékok is kerültek mellé. A visszaúton sokáig elkísért visszaváró elköszönésük. Másnap strandolás következett az AquaCityben. Délután a legkisebbeket és a kismamákat is kivittük a fürdőbe, ők idén nyáron voltak életükben először strandon.

A gyerekek hamisítatlan nyári kalandokat éltek át a nemeshetési vendéglátókkal. Fotó: Zalaegerszegi Gyermekotthon

Július 16-én buszos kirándulásra indultunk Balatonmáriafürdőre. Az „Egyesület az Egészséges Zalai Közösségekért" a nevelőszülői hálózat kezdeményezésére szervezte meg a kirándulást, amelyen a nevelőszülők és az általuk nevelt gyermekek mellett gyermekotthonunk kis csapata is részt vett 15 fővel.

Július 17-én a Saul fia című filmet láttuk. Hazafelé történelmünk egy darabkáját új szempontból megvilágított beszélgetés kísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!