Olvasó

2014.09.19. 12:14

Útszakasz a teljes tönkremenetel határán

Kocsis Zsuzsanna fordult szerkesztőségünkhöz panaszával, a Nova és Becsvölgye közötti út minőségét kifogásolva.

Magyar Hajnalka

Mint elmondta, évek óta töredezett, kátyús a szakasz, olyan mértékben, hogy autója már több alkalommal javításra szorult emiatt. Számos alkalommal jelezték a gondot, történt is intézkedés, de mindig csak apró zúzalékkal töltötték fel a lyukakat, amit pillanatok alatt kivernek onnan az autók. Az érintett szakaszon való közlekedés nem csak az autóját teszi tönkre, de meglátása szerint balesetveszélyes is, főként a mostani, csapadékos időjárás mellett, amikor a tócsák miatt a kátyúk mélységét sem lehet pontosan megbecsülni.

Az észrevételt továbbítottuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez, ahonnan az alábbi választ kaptuk Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezetőtől.

– Becsvölgyéről Novára két összekötő úton lehetséges az eljutás. Sajnos mindkét út egyes szakaszai nagyon erős leromlást mutatnak, melyek már üzemeltetési, fenntartási tevékenységgel sem tarthatók fenn eredményesen. A rövidebb útvonalon a Nova-Szilvágy összekötő szakasz mintegy 9 kilométer hosszban a teljes tönkremenetel határán van, de időszakos kátyúzással biztosítjuk a járhatóságot. Viszont a korlátozás ellenére jelentős a teherforgalom, ami az időnkénti javítást gyorsan tönkreteszi. Az időjárást is figyelembe véve, az árvíz utáni sürgős munkákat követően, két hét múlva tervezzük az útszakasz kátyúzását. A másik, mintegy 6 kilométerrel hosszabb út egy rövidebb szakasza szintén nagyon leromlott állapotú, ezt azonban szerkezeti kialakításából adódóan jobban karban lehet tartani. A munkát körülbelül 2 hete el is végeztünk, így ott ütőkátyú jelenleg nincs. Lehetőségeinket figyelembe véve mindent megteszünk, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a teljes körű felújítási munkálatokra csak javaslatot tehetünk, az azokhoz szükséges források felett nem cégünk rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik