Olvasó

2012.04.26. 05:24

Nagyregény, kutyakomédia, tragédia (kommentár)

Egy nagyregény utolsó oldalai pörögtek le tegnap, amikor a bíróság – igaz, csak első fokon – felmentette Dávid Ibolyát és vádlott-társait az úgynevezett UD Zrt.- vagy lehallgatási ügyben. Ha másodfokon is marad ez a döntés, akkor a nagyregény szabályai szerint övék az erkölcsi győzelem – a politikai erőtérben úgyis régen elbuktak.

Fröhlich András

Hogy ebben a bukásban, a rendszerváltó MDF megsemmisülésében az Almássy kontra Dávid ügynek jelentős szerepe volt, nem vitás. Ez az elnökválasztási kampány váltott át kutyakomédiába s tette a választók szemében komolytalanná a pártot. Lehallgatás, kétmilliárdos névtelen szponzor felbukkanása a párt körül, az egyik leggazdagabb magyar hírbe hozása, mind-mind szappanoperai fordulat. Nálunk mégis a közelmúlt közéletét jellemzik... Most mosolygunk az MDF-sztori hősein, de ne feledjük: ők voltak, akik 2002- ben az akkor győztes Medgyessy Péter 100 napos programja ellen szavaztak. Ez a tegnapra röhejessé, mára gyakorlatilag elfeledetté vált alakulat tíz évvel ezelőtt a két nagy párt s valamennyiünk szemébe mondta, hogy az eszement költekezésnek ára lesz. Nem hitte el sem az MSZP, sem a program mellett voksoló Fidesz. És a tragédia, hogy mi, választók sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!