Olvasó

2012.03.01. 06:11

A növekedést segítő egykulcsos adórendszer (kommentár)

Döntött a kormány a bérkompenzációs pályázat feltételeiről, jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Giró-Szász András kormányszóvivő pedig azt mondta a közös sajtótájékoztatón: az egykulcsos adórendszer azt a célt szolgálja, hogy a munkából, bérből és fizetésből élő emberek kiismerhető, átlátható és a munkát támogató módon adózzanak.

Balla Emőke

A kormány elsődleges célja a foglalkoztatás bővítése és a jelenlegi munkahelyek megőrzése. A kabinet egyik legfontosabb gazdasági és társadalompolitikai célkitűzése, hogy növelje a bérből és fizetésből élők számát, kivezesse azokat az intézkedéseket, amelyek egyes társadalmi és munkavállalói csoportokat az adófizetés alól mentesítettek. Fontos az is, mondta, hogy az állami szektorból a piaci szektor felé mozdítsuk el a munkaerő alkalmazásának arányait. Véleménye szerint az egykulcsos adórendszer növekedést segítő adórendszer. Szeretné az állampolgár is érezni, hogy nem csak a munkavállalói csoportok, ő sem járhat rosszul az adórendszerrel, az számára is egyszerű, átlátható, az ország fejlődését, növekedését, előrelépését segíti. Szeretné érezni, hogy az adórendszer a bérből és fizetésből élőket támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!