Olvasó

2012.02.24. 06:00

Kinek lehet jó a káosz? (kommentár)

A külföldi lapokat olvasgatva hajlamos vagyok azt hinni, az Európai Bizottságnak tényleg igaza van: egyszeri bevételekre alapozva nem lehet tartósan csökkenteni, Magyarország esetében például 3 százalék alá vinni a deficitet.

Kiss Tamás

De azt a konzervatív véleményt sem tudom teljesen elvetni, hogy egy még be sem következett esemény, pontosabban gazdasági eredmény miatt egy országot megbüntetni tényleg nem méltányos, főként, hogy Magyarország mellett sokan ülnek még a költségvetési szamárpadban. Aztán persze a liberális lapok okfejtését is hajlamos vagyok elhinni, miszerint a kohéziós források felfüggesztésére vonatkozó indítvány független azoktól a kifogásoktól, amelyeknek az Európai Bizottság még korábban adott hangot a magyar jogalkotással kapcsolatban, ugyanakkor hajlamos vagyok egyetérteni a The New York Times véleményével is, miszerint úgy tűnik, a döntés mögött az Európai Bizottság erőfitogtatása áll. Párthovatartozástól függően – persze aktív politikusi közreműködéssel – a nemzetközi sajtó mártogat a témában, megy az adok-kapok, az üzengetés. Ezt látva pedig hajlamos vagyok elképzelni, ahogy Európa üzleti és politikai ellenfelei röhögnek a markukba, nekik minden bizonnyal nagyon tetszik a széthúzás, a kialakuló káosz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!