Olvasó

2011.09.14. 05:31

Egyre sokasodnak a sukorói kérdések (kommentár)

Tulajdonképpen már a döntés előtt borítékolható volt, hogy mi lesz a határozat Gyurcsány Ferenc mentelmi ügyében. Az Országgyűlés hétfőn késő este függesztette fel a volt miniszterelnök mentelmi jogát 306 igen szavazattal, 52 nem ellenében. Leginkább az okozhatott meglepetést eddig, hogy mi történt április és szeptember között?

Halmos György

A hatóság ugyanis már áprilisban kezdeményezte a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését. A Legfőbb Ügyészség szerint a Sukoró-ügyben Gyurcsány Ferenc azzal lépte túl hatáskörét, hogy meghatározta a telek értékesítésének módját, ezért gyanúsítottként akarják kihallgatni. Mindenki másként értékel: Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt hangsúlyozta: nem adják támogatásukat egy „aljas politikai koncepciós per megindításához”. A miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter viszont úgy nyilatkozott: Gyurcsány Ferenc jól láthatóan nem tudja elfogadni, hogy – ellentétben az ő időszakukkal – Magyarország már nem egy következmények nélküli ország. Az érintett politikai leszámolásnak minősítette az ellene indult eljárást. A parlament egyébként a rendszerváltás óta először adott ki a nyomozó hatóságnak egy korábbi miniszterelnököt.Kapcsolódó cikkünk: 
Gyurcsány gyanúsított: felfüggesztették mentelmi jogát

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!