Olvasó

2010.02.17. 05:42

Több informatikust a felsőoktatásba! (kommentár)

Az események tanulsága: több informatikust a felsőoktatásba! Már ha tudnak időben jelentkezni, aztán kiművelten megoldják a problémát.

Szabó Judit

Mert elektronikus úton idén nem mindenkinek sikerült beadnia a felvételi lapját, a szolgáltató szerint azért, mert az utolsó pillanatra hagyták, így mintegy 8000 fő este tízkor túlterhelte a fogadó szervert. (Ez nem fordul elő a kereskedelmi tévék SMS-szavazásával...) „Az elektronikus felvételi előnye, hogy a rendszer nem engedi hibásan kitölteni az űrlapot. A jelentkezéshez a felületen pedig különböző súgók, útmutatók, üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az adatok kitöltésében” – olvashattuk a XXI. századi módi csábító lehetőségeit. Vonzó volt, mert a diákok tetszőleges számú jelentkezést adhattak be, 63 alapképzés, 69 felsőfokú szakképzés, 253 új mesterképzés közül választhattak. Üdvös, ha nem pazaroljuk a papírt, elég, hogy az eljárás 9 ezer forintba kerül, ezért az összegért 3 jelentkezés küldhető, a továbbiak 2– 2 ezer forintba kerülnek. Milyen teljesítményű az a rendszer, amelyre egyszerre több tízezer fellépést várnak, sőt, ösztönöznek? A vizsgálat eredményét még nem tudjuk, de szerintem a diákok már levonták a konzekvenciát. Jövőre megugrik a borítékos jelentkezések száma. Ha még lesz posta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!