Olvasó

2010.02.04. 06:36

Hóember-történt

Antal Zsolttól mér több fotót kaptunk, ám ezúttal egy kitalált történettel is kiegészítette a felvételeket.

zaol.hu

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hóember. Ennek a hóembernek fekete szén szemei, sárgarépa orra volt, s a fején egy lyukas fazék volt a kalapja. Akkor érezte jól magát, ha hideg volt, s nagyon örült annak, ha megeredt a hó. Egész nap ott állt a kertben, s a madáretetőből magokat csipegető madarakkal beszélgetett. Egyszer csak meglátott a hó tetején egy cicát.
- Mit csinálsz, cica? - kérdezte kiáltva a hóember.
- Éppen az előbb fogtam egy egeret. - válaszolta a foltos kiscica.
- És jóllaktál?
- Igen, nagyon finom volt, mondta teli hassal a macska. De nézd, itt jön anyukám, s őneki sem kell éheznie. A gazda minden finomságot ad nekünk.
- Tudjátok, én sohasem vagyok éhes. - szólt a kalapos. Itt állok egész nap, gyönyörködöm a hóesésben, beszélgetek a madarakkal, de nem éhezem meg.
- És nem félsz semmitől, még éjjel sem? - kérdezte Cirmi, az anyamacska.
- Mi félünk Bodritól - szólt ijedten Folti, s a kutyaól felé sandított, ahol a hó elől elbújt Bodri feküdt.
- Éjjel? - kacagott a hóember. Mitől kellene félnem, hiszen engem mindenki szeret. Viszont ha jobban belegondolok, én is félek valamitől, aki nem éjjel fenyeget veszéllyel. Nagyon nem szeretem a Napot. Ha kisüt, akkor nekem nincs tovább.

 


- De hisz' még csak január van. - nyugtatta a répaorrút a két nyávogó jóbarát. Ilyenkor még nem süt ki a Nap.
- De nekünk most mennünk kell, hiszen most van itt az ideje a délutáni szunyókálásnak. - kiáltották a macskák, s a légy jó, hóember szavakkal elfutott a két cica, s magára hagyták a kedves hóembert.
Ezután gondolkodott.
"Milyen jó nekem, hogy nincs más dolgom, csak állok itt mindennap, s gyönyörködöm a havas tájban. Csak tavasszal süt ki a Nap, s csak akkor olvadok el. Én akkor vagyok boldog, ha hosszú a tél, és sok hó esik. Ha ezek az emberek, akik engem létrehoztak, egy kicsit is szeretnek, és törődnek a környezetükkel, akkor hosszú télre lehet számítani, és én sokáig élhetek. Gondoljanak rám, s ne segítsék elő a globális felmelegedést!"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!