Olvasó

2009.09.01. 11:53

A tej káros hatásai, és felelősség annak ajánlásakor

A tejjel kapcsolatosan már nagyon sok írás, kiadvány megjelent. Direkt vannak csak olyan ismert személyek, akik a tej, tejtermékek tanulmányozásával foglalkoznak, előadásokat tartanak.

Az Olvasó

Mondanom sem kell, hogy hiába beszélnek, mert a hagyományos étrend, a maga szokásaival ontja a betegségeket egészen a vastagbél rákig, de ezt figyelembe sem veszik. A tehéntej egy másik, az embertől eltérő fajtól származik, ami az ivadékának a tápláléka, és nem az emberé. Egyszerűen az embernek nem szabadna inni tehéntejet, függetlenül attól, hogy az emberiség többségének milyen ismerete van erről. Az ember, az emberi fejlődés során a legnagyobb ragadozóvá vált, számára nincsenek korlátok, mindent megeszik, amit lát.  Az ember egy másik faj, aki ivadékát anyatejével neveli fel, amivel gyermekének ad táplálékot, és immunvédelmet.

 Az emberi fejlődés a maga történetében, annak teljességében, a logikus és az ismert leírásokban, az antropológusok kutatási eredményeiben a hitelességet tárta elénk. Miért nem hisszük el, és miért nem tartjuk logikusnak azt, hogy az ember a vércsoportja szerint nem csak a transzfúziók alapján különbözik a másik embertől, hanem életmódja és táplálkozása is más. A történelmi fejlődésünk több ezer éven át alkalmazkodott a környezeti hatásokhoz, az éghajlati viszonyokhoz, amely alkalmazkodást követelt a táplálékok változásaihoz is. Több évezreden keresztül élvezte egyeduralmát a vércsoportú ember, amelyet ma is minden élő ember, a vércsoportjában alapvetően hordoz. A vércsoportok alapja a fukóz cukor, ami kizárólag csak a vércsoportban van önállóan és ehhez kapcsolódik minden más vércsoport speciális cukra. Ez a speciális cukor vércsoportonként különböző. Természetesen, ehhez a speciális cukorhoz kapcsolódtak azok az élelmiszerek, amelyeket őseink  fogyasztottak és megfelelt a sejtállományának is. Ezek az élelmiszerek váltak az egyes vércsoportokhoz tartozó emberek táplálékának. Mivel a biokémiai folyamatok, ha nem váltottak ki reakciót, akkor a táplálék az örökségség részét képezte. Ezt a mai napig, minden más vércsoportú ember továbbadja a nemzedékének, így tud fennmaradni az emberiség.

 Ami nagyon fontos, de már írtam róla. Az örökségünk részét képezik az enzimek is! A természet csodálatos harmóniát tud teremteni és az emberi test alkalmazkodása is csodálatos. Ma már sok mindent tudunk az emberi testről, de keveset a megmentéséről. Teljesen letértünk arról a természetes útról, amelyet őseink követtek. Ma betegséggel fizetünk ezért, lehet, hogy különböző módon, de fizetünk, és mégsem vagyunk hajlandóak elhagyni azokat a szokásainkat, amelyek beteggé tesznek bennünket. Akkor rémülünk meg igazán, amikor közli az orvos, hogy ön rákos! Nagyon egyszerű lenne még akkor hátat fordítani annak az életmódnak és táplálkozásnak, ami beteggé tesz bennünket. Én számtalan tanulmányból tudom, hogy ma azon körülmények, amelyben élünk, képtelenség lenne egészségesnek lenni. Ha valaki nyugodt lélekkel ma kijelenti, hogy egészséges, az rosszul van kivizsgálva, és nem tudja, hogy beteg.

 Én csak amerikai kutatók által közreadott munkák eredményeit ismerem, de azokat elfogadom. Nem is kételkedek bennük, mert alátámasztottak hiteles adatokkal, és van arcuk.

 Egy ilyen kutató Dr. Michael Colgan, aki 1979 óta vezeti a Colgan Táplálkozástudományi Kutatóintézetét San Diegóban, aki az alábbiakról ad tájékoztatót:

 Közel hatvan esztendeje az egyik legfőbb orvosi tanács, hogy igyunk két jókora pohár tejet! Ennyi tej 600 mg kalciumot tartalmaz.  A tej hat évtizedes propagálása ellenére a csontritkulás járvánnyá vált. Növekedésünk során nagyrészt elveszítjük azt a képességünket, hogy szervezetünk előállítsa a laktáz nevű enzimet, ami a tej laktóz tartalmának megemésztéséhez szükséges. Az emberek felnőttek  háromnegyede valamilyen fokú laktóz-intoleranciában szenved. A csontritkulás áldozatai közül sokan igen érzékenyek a laktózra.

 A tejallergiás embereknek, kiváltképpen a nőknek, semmiképpen sem szabadna tejet inniuk. A felnőttek számára a tej igenis mérgező. Dr. Daniel Cramer a Harvard Egyetem orvosi karán például kimutatta, hogy az egyszerű (és ún. egészséges) tej fokozza a laktózra érzékeny nőknél a petefészek rák kockázatát. Más kutatókkal együtt a 90-es évek elején tett közzé aprólékos elemzést 36 ország laktóz érzékeny női lakósságára vonatkozóan, azon kívül számos ember- és állatélettani tanulmányt, amelyek azt bizonyítják, hogy a laktóz cukor alkotórésze a galaktóz, mérgező hatású a petefészekre, akadályozza a teherbe esést, és károsodott gyermekek születését idézheti elő.

Ma már azt is tudjuk, hogy szervezetünket a helytelenül megválasztott táplálékokkal átadjuk a mikrobák enzimjeinek, azok pedig élni, felélni fognak bennünket. Ezt akarják a hitetlen emberek? Én nem gondolom!

 Már tanácsoltam, hogy látogassák meg a nutrapoison internet címet. Az aszpartám jelenik meg, kattintsanak arra, mert a fejlécen jelenik meg a többi írás címe is, ahol ott található a tej ártalmai!

Beküldte: Tabi Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!