Olvasó

2008.05.27. 02:27

Sokaknak fájni fog?

Zalaegerszeg (vl) - Aktuálpolitikai dolgokról és 2010 utáni terveiről beszélt Orbán Viktor azon a nem nyilvános szemináriumon, melynek részletei a minap láttak napvilágot.

Varga Lívia

Egyes csoportoknak rossz lesz, sokaknak sok minden fog fájni - fogalmazott Orbán Viktor azon a szűk körű értelmiségi találkozón, ahol - a hírek szerint - többek közt a nyugdíjak befagyasztásáról s a nagy állami beruházások - autópálya-építések és a 4-es metró - leállításról is szót ejtett.

Tegnap erről kérdeztük a járókelők véleményét.

- Egy magát felelősnek tartó ember semmi szín alatt nem beszélhet úgy, ahogy Orbán Viktor tette - jelenti ki határozottan a megyeszékhelyi Kovács Géza.

- Aki reálisan gondolkodik, soha többé nem hisz majd a Fidesz elnökének, hisz egyértelmű, hogy mindent azért tesz és mond, hogy újra hatalomra kerülhessen. Olyan ellenzék ugyanis, amelyik mindent - jót és rosszat egyaránt - tagad, sehol máshol nincs a világon - folytatja Kovács Géza. - Én biztos vagyon abban, hogy minden nyilvánosságra került mondata igaz, a beruházások befagyasztását is ideértve, hisz ha ő nem állítja le a 4-es metró építését, az már rég kész lenne. Vagy gondoljunk a város közepén ásott gödörre, melyet csak úgy otthagyott, hisz a Nemzeti végül máshol épült fel. Felháborítónak tartom továbbá azt is, hogy hülyének és idiótának nevezi a miniszterelnököt, s biztos vagyok abban, hogy végső célja a köztársasági elnöki pozíció megszerzése.

A szintén megyeszékhelyi Török Eta másképp vélekedik a nyilvánosságra került beszédről.

- Biztos vagyok abban, hogy nem igaz, amivel Orbán Viktort gyanúsítják, ő ugyanis nem vezetné félre a népet - közli. - Ha beszélt is olyan nagy horderejű kérdésekről, mint nyugdíj és beruházások, mondatai nem úgy hangzottak el, ahogy nyilvánoságra kerültek. A beszéd elferdítése mögött pedig csak az elmúlt években hitelét vesztett s így sarokba szorított baloldal és annak miniszterelnöke állhat.

- Ha az őszödi beszédre gondolunk, bátran kijelenthetjük: az Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc közt zajló játék jelen pillanatban egy-egyre áll - fogalmaz a megyeszékhelyi Lakatos Szabolcs. - Azt azonban, hogy ki fog nyerni, jelen pillanatban még nehéz megmondani, hisz kiszámíthatatlan, hogy a most kiszivárgott beszéd milyen hatást gyakorol majd a közvéleményre. Bevallom, én a Fidesz elnökének pártján állok, s azt gondolom, a jobboldali szavazókat nem tántorítják el az elhangzottak, azt ugyanis mindenkinek látnia kell, hogy az utóbbi években egyre mélyebbre süllyedt az ország.

- Nem hallottam a beszédről, de nem is érdekel, ugyanis nem vagyok hajlandó a politikusok acsarkodásán felidegesíteni magam - közli indulatosan egy idős asszony.

- Nem hiszem, hogy Orbán Viktor ilyeneket mondott volna, mert hogy ígérhetne komoly megszorításokat, mikor a minimálbért is épp ő emelte meg. Arról nem is beszélve, hogy akkor, amikor még a kormány elé tárt javaslatait is csak utólag osztja meg a nyilvánossággal, miért pont egy baloldali politológussal vitatná meg jövőbeni terveit - kérdezi elgondolkodva a zalaegerszegi Sóska Zoltánné, majd hozzáteszi: azzal azért mindenkinek tisztában kell lennie, hogy megszorításokra szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!