Olvasó

2007.02.02. 03:28

A tükör azt mutatja, ami előtte van

Nem vagyok politológus, se pszichológus, se történész, de még a szocialista párt tagja se, legfeljebb csak egy elkötelezett baloldali szavazó.

Zalai Hírlap

Mit lát, mit hall, mit érez ez a szavazóbázis? Egy szóval válaszolva: semmit. Kicsit bővebben: a testületi ülésekbe bele- belehallgatva, azt látja az ember, hogy kidolgozott stratégiai program híján semmilyen elképzelése sincs a frakciónak, de egységes volt a fellépés a plusz alpolgármesterek megszavazásában, valószínű ennek fejében kapott albizottsági helyek jól jöttek akkortájt. Személyesen győződhettem meg arról is, hogy jelennek meg a képviselők a műszaki albizottsági ülésen. Sehogy, persze ettől még az ezzel járó fizetésüket felveszik.

Ha olvasom a Zalai Hírlapot, nézem a Városi Televíziót, akkor, mint szavazó alig tudom felismerni, hogy a városban létezik szocialista párt. Gyenge, érdemtelen, semmitmondó hang ami eljut hozzám. Ettől biztos nem nő a támogatottság. Az az igazság, hogy a párt senkit nem szólít meg, senkit nem hív soraiba, senkivel nem folytat párbeszédet, úgy végzi a feladatát, mint a mókus a mókuskerékben, körbe-körbe önmagában elhagyatva, feleslegesen. Azt sem veszik észre, hogy eminens tagjai, akik a húsosfazekat nyalják - persze ebben nem kivétel a városi kormányzó elit sem - olyan szavazatokat akarnak beseperni, kik a létminimumon, vagy kicsit afelett tengetik az életüket, vagy munkanélküliek. Ez hosszú távon csak szavazatvesztés lehet. Nem kellett sokat várni, csak 2006-ig és sikerült a negyedik vereséget is összeszedni.

A párt eddigi elnökei kevés kivétellel nem karizmatikus egyéniségükkel, tenniakarásukkal, párbeszédkészségükkel, hanem láthatatlanságukkal, egyszínűségükkel, illetve saját lehetőségeik kiterjesztésével tűntek ki.

A rezignáltságot mi sem mutatja jobban, mint a jelenlegi helyzet. A Magyar Szocialista Párt válságát éli, Zalaegerszeg pedig csendes, lassan teljesen ki is üresedik, pedig szocialista-liberális kormányzat van hatalmon.

Siklósi Vilmos
Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik