Nova

2016.11.20. 18:34

Hurka, kolbász és pálinka volt a főszereplő Nován

Nova - A szórakozásé volt a főszerep a hét végén a településen megrendezett pálinka és disznótoros fesztiválon.

Korosa Titanilla

Idén már harmadik alkalommal került sor a rendezvényre a göcseji településen, így elmondható: hagyományt teremtettek a fesztivállal.

Pénteken indultak el a programok: akik este szórakozásra vágytak Nován megtalálták azt. A szervező Belvárosi Klub vezetője, Horváth Adrienn elmondta: egyre többen vesznek részt a fesztiválon, a helyiek a napközbeni programokra is érkeznek, míg az esti zenés fellépőkre a környékbeli települések lakói is kíváncsiak. Mint mondta: olyan fellépőket próbáltak meghívni a rendezvényre, akik odavonzzák a vendégeket, szélesebb kört megmozgatnak, így pénteken például Zoltán Erika volt látható és hallható.

A szervezők a rendezvény nevének megfelelően gondoskodtak a hagyományos étkekről is, a vendégek kóstolhattak toros káposztát, mellette hurka, kolbász és lángos is került a tányérokra, amelyek mellől nem hiányozhatott a pálinka sem.

A pálinkakínálatot is érdemes volt megkóstolni. Farkas Máté és Hochsorner József is így tett, mellettük Horváth Adrienn

Szombaton az esős időjárás kissé visszafogta a látogatók számát, de az esti fellépőknek jó páran tapsoltak már. A zenés szórakozás előtt a kulturális programban tánccsoportok és énekes előadók, kórusok is akadtak.

A délután folyamán a gyerekekhez még a Mikulás is megérkezett, a közeledő ünnepre való ráhangolódás jegyében minden gyermeket megajándékoztak.A fiataloknak és idősebbeknek egyaránt szóló rendezvényen a tombolasorsoláson fődíjként egy malac is gazdára talált.

Horváth Adrienn hozzátette: szeretnék a rendezvényt jövőre is megszervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!