Nem először jár hazánkban

2018.09.20. 17:45

Terence Hill elmondta, mit gondol a magyarokról

Kedvenc filmje a sok kultikussá lett darab közül a Call me Trinity, persze ez is Bud Spencerrel együtt készült, magyar címe Az ördög jobb és bal keze.

Italian actor Terence Hill during interview with Austria Presse Agentur in Feldkirchen an der Donau, Austria, on 7 th September 2018. (Photo credit should read "FOTOKERSCHI.AT/APA-PictureDesk via AFP")

Fotó: APA-PictureDesk

A színész a Nevem: Thomas című filmet promotálva jött Magyaroszágra, de nem először jár itt – írja az Origo.

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti olasz színész már 79 éves, októberben jön a magyar mozikba újabb filmje, a Nevem: Thomas. Ennek népszerűsítése végett ugrott be a Fem3 stúdiójába Bud Spencer régi nagy barátja. „Én voltam az okos, ő meg az őrült” – jellemezte kapcsolatukat ma reggel.

Budapest tetszik neki. „Szeretek itt lenni, ma reggel is volt egy interjúm gyönyörű helyszínen, a Duna mellett. Egy barátom szép magyar lányt vett feleségül, akkor két hetet már voltam itt, körbejártam mindent, elmentünk a karácsonyi vásárba is” – emlékezett. „Nagyon meleg fogadtatást kaptam, különleges itt minden. Barátságos, melegszívű emberek a magyarok” – vélekedett.

Kedvenc filmje a sok kultikussá lett darab közül a Call me Trinity, persze ez is Bud Spencerrel együtt készült, magyar címe Az ördög jobb és bal keze. „Nagyon jó volt a forgatókönyv, nagyon jó a partner, minden összejött„ – emlékezett.

Az Isten megbocsát, én nem! 1967-ben bemutatott spanyol közreműködéssel is készült olasz westernfilm volt igazán az első közös munkájuk, amely leginkább Bud Spencer és Terence Hill első olyan közös filmjeként jelentős, melyben művésznevükön szerepelnek: Hill a Fem3-ban elmondta, hogy véletlenül kerül be, egy sérülés miatt visszalépett egy színész. Ennyin múlik néha, összeáll-e, találkozik-e két ember a világban, akik aztán remek filmeket hagynak maguk után.

Nem hitték, hogy ilyen őrület lesz

Újréti László hangját szereti, Terence Hill szerint közel van az övéhez. A magyar színész is benn volt a stúdióban, elmesélte, hogy az első Spencer-Hill filmet itthon 1980 körül szinkronizálták, és amikor először látták (talán a Különben dühbe jövünk lehetett) gyerekfilmnek tűnt nekik. Akkor nem gondolták Bujtor Istvánnal, Bud Spencer gyakori magyar hangjával, hogy ez ekkora siker lesz, de nagyon bejött a magyar mozikban.

Újréti akkor döbbent meg először, akkor találkozott azzal, hogy komoly a rajongótábor mérete, amikor sok-sok éve elment egy fanklub találkozójára, és ott mászkált egy külföldi férfi, akin két nagy, színes, igényes tetoválás díszelgett: egy Terence Hill és egy Bud Spencer portré.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!