életrajzi alkotás

2017.10.19. 11:19

Morgan Freeman a volt külügyminiszter szerepébe bújik

Az Oscar-díjas színész Colin Powellt alakítja következő, Powell című filmjében.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Robyn Beck

Az önéletrajzi film rendezője Reginald Hudlin, aki nemrég a legfelsőbb bíróság első afroamerikai bírójáról, Thurgood Marshallról forgatott filmet – közölték a Hollywood Reporter és a Variety című amerikai szaklapok.

Az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztereként Powell 2001 és 2005 között volt hivatalban George W. Bush elnöksége alatt.

A film középpontjában Powellnek az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt tartott 2003-as felszólalása áll, ahol állítólagos bizonyítékokat mutatott be arról, hogy Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik. Az Egyesült Államok ezt követően indult hadba Szaddám Husszein iraki elnök ellen. Később kiderült, hogy a háborúba való belépés indoklása a biztonsági szolgálat hamis és ellenőrizetlen elemzésein alapult.

Freeman, aki legutóbb a Vén rókák című akciókomédiában volt látható, 2009-ben az Invictus – A legyőzhetetlen című filmben Nelson Mandelát, Dél-Afrika első fekete elnökét alakította. 2004-ben a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazták Clint Eastwood Millió dolláros baby című filmjében játszott szerepéért.

Borítókép: AFP PHOTO / Robyn Beck

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!