gólyahír

2018.04.23. 14:17

Katalin és Vilmos máris megmutatta újszülött kisfiát (videó)

A hercegnő reggel vonult be a kórházba, de kisbabájával együtt este már haza is tért otthonába.

Britain's Prince William, Duke of Cambridge (L) and Britain's Catherine, Duchess of Cambridge present their newly-born son, their third child, to the media outside the Lindo Wing at St Mary's Hospital in central London, on April 23, 2018. / AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS

Fia született hétfőn Katalin hercegnőnek és Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának.

Az újszülött a házaspár harmadik gyermeke és az ötödik a brit trónutódlási sorban, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos, valamint bátyja, György herceg és nővére, Charlotte hercegnő után. Vilmos és Katalin hétfőn világra jött fia így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

A Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája hétfő délután közölte,

hogy a gyermek 8 font és 7 uncia – hozzávetőleg 3827 gramm – súllyal jött a világra brit idő szerint délelőtt 11:01 órakor, vagyis közép-európai idő szerint 12:01 órakor.

A bejelentés szerint Katalin és gyermeke jól van. A palota a hírt csaknem kétórás késleltetéssel közölte, mert a protokoll alapján először a 92 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt értesítették. Vilmos és Katalin harmadik gyermeke a királynő hatodik dédunokája, akit már le is kaptak a fotósok:

AFP PHOTO / Ben STANSALL

Katalin összesen alig fél napot töltött a londoni St. Mary's kórház szülészeti magánklinikáján, ahová reggel hat óra előtt néhány perccel érkezett. A hercegnőt és az újszülöttet délután rövid időre meglátogatta a házaspár első- és másodszülött gyermeke, György herceg és Charlotte hercegnő, akiket Vilmos vitt közeli rezidenciájukról, a Kensington-palotából a kórházba.

Vilmos ezután hazavitte Györgyöt és Charlotte-ot, majd visszatért Katalinért és az újszülött kisfiúért, és nem sokkal később, a herceg által vezetett autóval távoztak a kórházból, rendőri biztosítás mellett.

Borítókép: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!