Japán kaland

2018.07.18. 10:16

Megérkezett Iniesta, hétvégén már pályára léphet

Szerdán megérkezett Japánba, s vasárnap már be is mutatkozhat új csapatában, a Vissel Kobében Andres Iniesta, a spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgója.

Spanish football star Andres Iniesta (L) is greeted by Vissel Kobe supporters upon his arrival at the Kansai International airport in Osaka on July 18, 2018. Iniesta's transfer to J-League team Vissel Kobe before the World Cup arguably represented Japanese football's biggest transfer coup, with many top players instead now moving to cash-rich Chinese clubs in the twilight of their careers. / AFP PHOTO / JIJI PRESS / JIJI PRESS / Japan OUT

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: JIJI PRESS

A játékost mintegy 300 lelkes szurkoló fogadta a repülőtéren, ő pedig úgy fogalmazott: a lehető leghamarabb játszani akar, s bár hosszú volt az utazás, nagyon várta már, hogy megérkezzen, s

a hétvégére már jó fizikai állapotban lesz.

„Remélem, jó játékkal örvendeztetem majd meg a drukkereket” – tette hozzá.

Iniestának a németek világbajnoka, Lukas Podolski is csapattársa lesz új együttesében, amelyben a szokásos nyolcas számú mez lesz az övé.

A futballista 2010-ben világ-, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok lett a spanyol válogatottal, eddigi klubjával, az FC Barcelonával pedig többek között négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kilencszer pedig a La Ligát. A 34 éves labdarúgó – aki az oroszországi világbajnokság után lemondta a válogatottságot – a mostani szezon zárultával hagyta el, 16 év után a katalánokat és igazolt a szigetországba.

Vasárnap a Kobe a Shonan Bellmare csapatát fogadja a helyi élvonalban, a J.League-ben.

Borítókép: Iniesta autogramot oszt a japán szurkolóknak

AFP PHOTO / JIJI PRESS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában