bajnokok ligája

2018.09.18. 15:42

Javíthat a Real a negatív mérlegen

A Real Madrid-AS Roma találkozó emelkedik ki szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája 2018/2019-es csoportkörének második játéknapi mérkőzései közül, különösen azért, mert ebben a leosztásban a címvédő spanyolok hazai mérlege rosszabb az idegenbelinél.

(FromL) Real Madrid's Brazilian defender Marcelo, Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric, Real Madrid's French forward Karim Benzema, Real Madrid's Spanish defender Alvaro Odriozola take part in a training session with teammates at the Valdebebas training ground in Madrid on September 18, 2018 on the eve of the UEFA Champions' League football match Real Madrid CF against AS Roma. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Fotó: AFP

A két együttes eddig tízszer mérkőzött meg egymással a BL-ben: háromszor a csoportkörben, a legutóbbi két alkalommal pedig a nyolcaddöntőben csaptak össze. Az összesített mérleg a Real szempontjából hat győzelem, egy döntetlen és három vereség, 19-9-es gólkülönbséggel. A kiváló idegenbeli teljesítménnyel szemben – öt győzelem, egy vereség, 13-3-as gólkülönbség – azonban a Real hazai környezetben egyáltalán nem volt eddig meggyőző. Egy döntetlen mellett ugyanis mindkét együttes kétszer nyert, a gólkülönbség 8-6 a Real javára.

A bajnoki idénykezdet a Realnak sikerült jobban, de három győzelem után a legutóbbi fordulóban ugyanúgy döntetlent játszott, mint a Serie A-ban eddig visszafogott Roma, amely négy fordulót követően öt pontot gyűjtött. A madridiak Bilbaóban elért 1-1-es pontszerzése azonban még esetükben is a vállalható kategória, nem úgy, mint a rómaiaktól a Chievo elleni hazai 2-2, amelyet kétgólos előnyről értek el.

A 32-es főtábla meghatározó együttesei közül szerdán idegenben lép pályára a Bayern München és a Juventus – előbbi a Benfica, utóbbi a Valencia vendége lesz -, az olaszoknál a BL-ben is bemutatkozhat Cristiano Ronaldo. A nyáron szerződtetett portugál aranylabdás legutóbb 2009. május 27-én játszott a legrangosabb európai kupasorozatban nem a Real Madrid mezében. Akkor a Manchester United játékosaként a Barcelonával szemben elbukott döntőben lépett pályára, s ezúttal szintén spanyol ellenféllel találkozik, ami aligha ismeretlen terep a csatárnak, aki negyedik tétmérkőzésén először volt eredményes új állomáshelyén: a hétvégi bajnokin, a Sassuolónak lőtt két gólja 2-1-es győzelmet ért a Juventusnak.

A főtábla három újonca közül kettő a második játéknapon mutatkozik be: a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim idegenben, a Young Boys otthonában játszik. Előbbi a Sahtar Donyeck gárdájához látogat, utóbbi az MU-t fogadja.

A szerdai program:

E csoport:

Ajax Amsterdam (holland)-AEK Athén (görög) 18.55

Benfica (portugál)-Bayern München (német) 21.00

F csoport:

Sahtar Donyeck (ukrán)-Hoffenheim (német) 18.55

Manchester City (angol)-Olympique Lyon (francia) 21.00

G csoport:

Plzen (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 21.00

Real Madrid (spanyol)-AS Roma (olasz) 21.00

H csoport:

FC Valencia (spanyol)-Juventus (olasz) 21.00

Young Boys (svájci)-Manchester United (angol) 21.00

Borítókép: A Real játékosai jó hangulatban készülnek a Roma elleni BL-meccsre

AFP PHOTO / Gabriel Bouys

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában