Járvány

2021.07.06. 09:40

Idén sem lesz MotoGP és F1 Ausztráliában

Tavalyhoz hasonlóan idén is törölték a versenynaptárból a Forma–1-es Ausztrál Nagydíjat és a gyorsaságimotoros-világbajnokság ausztráliai fordulóját.

A keddi döntésre azért került sor, mert a koronavírus-járvány miatt nagyon szigorú beutazási szabályok vannak érvényben a szigetországban.

A 2020-as F1-es melbourne-i versenyt az utolsó pillanatban kellett törölni, idén pedig a hagyományos márciusi időpont helyett novemberben akarták megrendezni.

Az ország határai gyakorlatilag zárva vannak, akinek mégis engedélyezik a belépést, annak 14 napra karanténba kell vonulnia, és ez a rendelkezés az év végéig biztosan érvényben marad.

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója csalódottságának adott hangot a döntés miatt, de mint mondta, továbbra is tartani akarják a 23 futamos idei tervet.

„Több lehetőségünk is van az Ausztrál Nagydíj kiesése miatt üresen maradt hely betöltésére”

- mondta.

A gyorsaságimotoros-vb szervezői már léptek is, egy héttel előbbre hozták a Malajziai Nagydíjat, amelyre így jelen állás szerint október 24-én kerül majd sor, míg az újabb portugáliai fordulót Algarve GP néven, november 7-én rendezik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában