Amerikai Nagydíj

2017.10.22. 07:27

Hamilton indul az élről, Vettel a második

A negyedik világbajnoki címéért hajtó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.

A 32 éves Hamiltonnak ez az idei 11., és pályafutása 72. pole pozíciója, egyetlen komoly ellenfele, a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája második lett az időmérőn. A harmadik rajtkockából Hamilton csapattársa, a finn Valtteri Bottas indulhat. Az idei szezonban hetedszer fordul elő, hogy Hamilton és Vettel az első sorból rajtol.

Az amerikai versenyhétvége előtt szerződést hosszabbító Max Verstappen, a Red Bull 20 éves versenyzője 15 helyes rajtbüntetést kapott, mert autójának motorjában alkatrészt kellett cserélni. Hasonlóan járt a belga Stoffel Vandoorne (McLaren), aki az időmérőn megszerzett pozíciójához képest öt hellyel hátrébbról rajtolhat, valamint a német Nico Hülkenberg (Renault), aki 20, illetve az újonc új-zélandi Brendon Hartley (Toro Rosso), aki 25 helyes büntetést kapott.

Az 56 körös Egyesült Államok Nagydíja vasárnap – magyar idő szerint – 21 órakor kezdődik.

Borítókép: MTI/AP/Tony Gutierrez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában