Labdarúgás

2023.01.04. 08:55

Cristiano Ronaldo az al-Nasszr szaúd-arábiai klubhoz igazolt

Kedden hivatalosan bemutatták az al-Nasszr labdarúgócsapatának friss igazolását, az ötszörös aranylabdás és ugyancsak ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Cristiano Ronaldót.

MTI

Cristiano Ronaldo portugál futballcsillag egy sajtóértekezleten, amint bemutatják az al-Nasszr szaúd-arábiai labdarúgóklub új játékosaként Rijádban 2023. január 3-án

Forrás: MTI/EPA

A korábban a Sporting Lisboát, a Real Madridot, a Juventust és legutóbb a Manchester Unitedet erősítő 37 esztendős Európa-bajnok portugál támadó a sportág történetének egyik legmeglepőbb átigazolását hajtotta végre azzal, hogy pályafutása során először igazolt Európán kívülre és két és fél évre aláírt a szaúd-arábiai együtteshez.

CRISTIANO RONALDO
Az an-Naszr szaúdi labdarúgóklub által 2023. január 4-én közreadott felvétel Cristiano Ronaldo portugál futballcsillagról, amint a mezét fogja a hivatalos bemutatója előtt Rijádban, 2023. január 3-án 
Forrás: MTI/EPA/an-Naszr

„Büszke vagyok rá, hogy meghoztam életemnek ezt a nagy döntését. Európában a munkám véget ért, megnyertem mindent és játszottam a kontinens legfontosabb csapataiban. Ez egy új kihívás”

– fogalmazott sajtótájékoztatóján Ronaldo, aki már az orvosi vizsgálatokon is átesett. A futballista médiaértesülések szerint évi 200 millió eurós szerződést kapott új csapatától, amelyhez szabadon igazolhatóként került, miután november végén szerződést bontott a Manchester Uniteddel.

„Senki nem tud róla, de számos lehetőségem volt Európából, Brazíliából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból és Portugáliából, sok klub igyekezett szerződtetni engem. Azonban a szavam ennek a klubnak adtam”

– szögezte le Ronaldo, akit ezt követően mutattak be a szurkolóknak a 25 ezer fő befogadására alkalmas rijádi Mrsool Parkban.

CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo portugál futballcsillag az élettársa, Georgina Rodríguez mellett, amint bemutatják az an-Nászr szaúd-arábiai labdarúgóklub új játékosaként Rijádban 2023. január 3-án 
Fotós: Amr Nabil / Forrás: MTI/AP

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában