La Liga

2022.11.09. 12:00

Csaknem tíz év után kapott ismét piros lapot Lewandowski

A Barcelona lengyel futballsztárja letarolta David Garciát.

Eder Militao, a Real Madrid (b) és Robert Lewandowski, a Barcelona játékosa a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában játszott Real Madrid–Barcelona mérkőzésen Madridban 2022. október 16-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Sergio Perez

Csaknem tíz év után kapott ismét piros lapot Robert Lewandowski, a Barcelona lengyel futballsztárja.

Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott csatár a 11. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült mezhúzásért, majd 20 perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát. A 34 éves Lewandowskit előzőleg 2013. február 9-én állították ki, amikor még a Borussia Dortmundot erősítette.

Amikor Pamplonában lement a pályáról, a mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, mintha Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt állt volna. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb „a bírói döntés megkérdőjelezésének” nevezte a gesztust, így a lengyel klasszisra akár hárommeccses eltiltás várhat.

A katalánok által 2–1-re megnyert összecsapás szünetében a cserék közé jelölt Gerard Piqué – aki hivatalosan a múlt héten visszavonult – hevesen reklamált Manzanónál, így ő is piros lapot kapott.

„Te vagy az a bíró, aki a leginkább hülyének néz minket!” – kiabálta több trágárság kíséretében a 35 éves világ- és Európa-bajnok.

A Barcelona jelenleg ötpontos előnnyel vezeti a tabellát, megelőzve az egy meccsel kevesebbet játszott Real Madridot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában