Bajnokok Ligája

2022.05.30. 21:37

Az UEFA független vizsgálatot rendelt el a döntővel kapcsolatban

A létesítmény bejáratainál tumultuózus jelenetek alakultak ki, sokan jegy nélkül vagy hamis jeggyel próbáltak bejutni.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) független vizsgálatot rendelt el a Bajnokok Ligája szombati fináléját megelőző botrányos történésekkel kapcsolatban.

Az UEFA hétfő esti közleménye szerint a jelentést független szakértők állítják össze, és a felülvizsgálat elkészítését a portugál Tiago Brandao Rodrigues fogja vezetni, aki pro bono, azaz a közjó érdekében vállalta a feladatot.

Az UEFA kiemelte: a párizsi fináléban érintett valamennyi döntéshozó szerv és résztvevő álláspontját megvizsgálják majd. Minden oldalról bizonyítékokat gyűjtenek, az UEFA pedig a független jelentés kézhezvételét követően tesz majd további lépéseket.

A Real Madrid és a Liverpool összecsapása 36 perces csúszással kezdődött el, az első helyi beszámolók szerint azért, mert a szurkolók késve érkeztek a párizsi Stade de France-hoz. Később azonban kiderült, hogy a létesítmény bejáratainál tumultuózus jelenetek alakultak ki, sokan jegy nélkül vagy hamis jeggyel próbáltak bejutni.

A rendőrség több mint száz embert vett őrizetbe, 230-an megsérültek. A finálé 1-0-s madridi sikerrel végződött.

Borítókép: Rohamrendőrök és liverpooli szurkolók a saint-denis-i Stade de France stadionnál a Liverpool FC–Real Madrid mérkőzés előtt a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében 2022. május 28-án. Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában