Tisztelet

2022.01.20. 15:58

Orbán Viktor a részvétét fejezte ki Gento halála miatt

Kedden hunyt el a Real Madrid legendás labdarúgója, Francisco Gento, aki csapattársa és jó barátja volt Puskás Ferencnek. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor erről is megemlékezett a királyi gárda elnökének, Florentino Péreznek címzett részvétnyilvánításában.

Francisco Gento 88 éves volt, ő az egyetlen hatszoros BEK-győztes (Bajnokcsapatok Európa-kupája) labdarúgó a világon. A Real Madridot 1953 és 1971 között szolgálta, ezen belül 1958 és 1966 között Puskás Ferenc csapattársa is volt a királyi gárdában.

A Nemzeti Sport cikke szerint Orbán Viktor az általa alapított Puskás Akadémia, valamint a magyar emberek nevében fejezte ki részvétét Gento halála miatt a Real Madrid elnökének, Florentino Péreznek címzett levelében.

A lap idézett is egy részletet a miniszterelnök leveléből: „Mi, magyarok a Real táncoslábú szélsőjében egyszerre tisztelhettünk egy zseniális játékost és Puskás Ferenc személyes jó barátját, szobatársát, akivel közösen számos bajnoki címet és kupagyőzelmet szereztek szeretett csapatuknak, sok-sok emlékezetes és örömteli pillanattal ajándékozva meg a madridi közönséget.”

A Real Madrid stadionjában emlékhelyet állítottak fel Francisco Gento tiszteletére. Jelképesen a hat BEK-trófea is helyet kapott a pódiumon, amelynél többek között Florentino Pérez mellett Carlo Ancelotti vezetőedző, a klub korábbi játékosa, Emilio Butragueno és Marcelo, az együttes csapatkapitánya is elbúcsúzott a spanyol csillagtól.

Utóbbi mindössze két nappal a gyászhír megjelenése előtt állította be Gento klubcsúcsát a Real színeiben megnyert trófeák számában. A spanyol Szuperkupa megnyerésével immáron Marcelónak is 23 aranyérme van a klubban, s az idény végén jó eséllyel meg is előzheti Gentót ebben a rangsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában