Férfi kézilabda Eb

2022.01.22. 22:39

A horvátokat is legyőzte a világbajnok Dánia

A világbajnok Dánia 27-25-re legyőzte Horvátországot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton a budapesti MVM Dome-ban.

Eleinte Tin Lucin góljaival tartották a lépést ellenfelükkel a horvátok, a dánok viszont Niklas Landin védéseire alapozva a 17. percben már 8-4-re vezettek. Ekkor időkérése után egy 6-2-es sorozattal egyenlített az előző kontinenstornán ezüstérmes horvát csapat, a szünetben azonban újra a skandinávoknál volt az előny.

A horvátok egyszer sem vezettek az első félidőben, hiába küzdöttek és játszottak sokkal jobban, mint két nappal korábban Montenegró ellen, erre a második felvonásban sem volt esélyük. A Pick Szeged kapusa, Mirko Alilovic helyett Kristian Pilipovic érkezett, de csapatuk hiába próbált meg mindent, és hiába nyújtott a több száz horvát szurkoló is végig nagyszerű teljesítményt, a remek dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt négy góllal járult hozzá a sikerhez. A szegedi Alilovic hat lövést védett. A meccs legjobbja a nyolc gólig jutott Mikkel Hansen lett.

A középdöntő-csoportokból az első és a második helyezettek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló:

 

I. csoport (Budapest):

Dánia-Horvátország 27-25 (12-11)

 

korábban:

Izland-Franciaország 29-21 (17-10)

Hollandia-Montenegró 34-30 (18-16)

 

Az állás: 1. Dánia 6 pont, 2. Franciaország 4 (82-75), 3. Izland 4 (82-77), 4. Hollandia 2 (86-93), 5. Montenegró 2 (83-90), 6. Horvátország 0

Borítókép: A horvát Marin Sipic (k) a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 2. fordulójában játszott Dánia – Horvátország mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 22-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában