csatárkérdés

2021.10.13. 12:00

Vajon sikerül az egyik legnagyobb halat kifognia Guardiolának?

A Borussia Dortmundban futballozó Erling Haaland lesz 2022-ben az angol bajnok Manchester City első számú kiszemeltje.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League football match between Manchester City and Southampton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on September 18, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A Times keddi híradása szerint a norvég csatár ügynöke, Mino Raiola januárban kezdi meg a tárgyalásokat a jövő nyári klubváltás feltételeiről. A brit napilap közölte,

az ifjú sztár megszerzése prioritást élvez a Citynél, amelyben Haaland édesapja, Alf-Inge 2000 és 2003 között 38 mérkőzést játszott.

A 21 éves légiós szerződése 2024. június 30-ig szól a Dortmundnál, de szerepel benne 2022-re egy záradék, amely 75 millió eurós kivásárlási összeget határoz meg.

A Manchester City mellett a város másik klubja, a United is érdeklődik Haaland iránt, mint ahogy a Real Madrid és a Paris Saint-Germain is felmerült esetleges új klubjaként.

Marco Rose, a Borussia Dortmund vezetőedzője augusztusban úgy vélekedett, hogy a csatár a mostani idény után is marad a német egyesületnél.

Haaland 2020 januárjában érkezett Dortmundba, ahol azóta 67 tétmeccsen 68 gólt szerzett, az elmúlt idényben beválasztották a Bajnokok Ligája álomcsapatába. Jelenleg hét találattal vezeti a Bundesliga góllövőlistáját – holtversenyben Robert Lewandowskival – úgy, hogy az elmúlt két fordulóban combsérülés miatt nem lépett pályára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában