bundesliga

2021.09.26. 11:33

Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Hertha

Dárdai Pál vezetőedző szerint az RB Leipzig játéka túlságosan gyors volt csapata, a Hertha BSC számára, ez is hozzájárult a berliniek 6-0-s vereségéhez a német labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján.

25 September 2021, Saxony, Leipzig: Football: Bundesliga, RB Leipzig - Hertha BSC, Matchday 6, at Red Bull Arena. Hertha coach Pal Dardai after the match. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by ROBERT MICHAEL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Robert Michael

„Komoly terveink voltak, nem akartunk túl mélyen védekezni.

Jól kezdtünk, de aztán kaptunk két gólt a semmiből, a szünetben pedig már háromgólos hátrányban voltunk. A második félidőben váltottunk, de nem lett jobb a helyzet”

- nyilatkozta Dárdai Pál, akinek

ez volt a legnagyobb különbségű veresége edzői pályafutása során, a Hertha történetében pedig negatív rekordbeállítás.

A házigazdáknál Gulácsi Péter és Willi Orbán végig a pályán volt, Szoboszlai Dominik viszont csak a cseresorból figyelte a meccset.

Dárdai egyik játékosának sem tett szemrehányást, és hangsúlyozta, nem látott olyan futballistát, aki csak sétált volna a pályán, vagy nem összpontosított megfelelően.

„Túlságosan gyors volt nekünk a játék”

- ismerte el a magyar szakvezető, aki a vasárnapi edzés előtt leszögezte, hogy nem gondol a lemondásra.

„Aki ismer engem, tudja, hogy minden nap teljesen feltöltött akkumulátorral érkezem az edzésre, és motivált vagyok. Ma is jó hangulatban jöttem. A fejlődésük érdekében igyekszem úgy bánni a játékosokkal, mint a saját fiaimmal”

- magyarázta a 45 éves tréner.

Hozzáfűzte, szinte teljesen új csapatot kapott néhány hete, hiszen a távozók helyére sok új futballista érkezett, és először meg kellett találniuk a közös hangot.

A fővárosiak két győzelemmel és négy vereséggel a tabella 12. helyén állnak, a hetedik fordulóban pedig Sallai Roland együttesét, a Freiburgot fogadják. Dárdai szerint a nagy vereségek fájóak voltak, és ébresztőként szolgáltak, de az előzetes tervekhez képest csupán egy pont mínuszban vannak. Kijelentette, nem gondol a lemondásra, továbbra is bízik a csapatában, hiszen szorosan együttműködnek, és megvan a kellő minőségük a jobb folytatáshoz.

A csatár Davie Selke úgy fogalmazott, ezúttal minden csapatrészük nagyon rosszul teljesített, és leszögezte, nem a szakmai stáb hibája a súlyos vereség.

„Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, mert nem akarok üres frázisokat használni. Mindig elkéstünk egy lépéssel, és elkerülhető gólokat kaptunk.

Ez egy olyan nap, amit el kell felejtenünk, és bocsánatot kell kérnünk a szurkolóinktól is, akik idejöttek és remek hangulatot teremtettek”

- nyilatkozta.

Selke hozzátette, a mobiltelefonját két napra beteszi egy fiókba, mert nem akarja olvasni, hogy a szakmai stábot hibáztatják a kudarcért.

„Szükségünk van Dárdai Pál és csapata higgadtságára és tapasztalatára. Ők tudják, mi a legjobb nekünk csapatként.

A Bayern-meccs után is együtt sikerült, és biztos vagyok benne, hogy most ismét működni fog” – magyarázta a csatár, aki arra utalt, hogy a címvédő Bayern Münchennel szembeni 5-0-s vereség után két bajnokit megnyert a Hertha.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában