us open

2021.09.13. 12:00

Medvegyev: annyira fájt a lábam, hogy szinte járni sem tudtam

Az utolsó játékokban már komoly fájdalmakkal küzdve tudta legyőzni a világelső Novak Djokovicot Danyiil Medvegyev, aki karrierje első Grand Slam-diadalát aratta az amerikai nyílt teniszbajnokság megnyerésével.

Russia's Daniil Medvedev celebrates his win over Serbia's Novak Djokovic during their 2021 US Open Tennis tournament men's final match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, on September 12, 2021. (Photo by Kena Betancur / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kena Betancur

Az orosz teniszező nagyszerű játékkal verte a rekordot jelentő 21. GS-sikerére hajtó Djokovicot, ezzel megakadályozva a szerb sztárt, hogy egy naptári éven belül mind a négy nagy tornát megnyerje.

„Az önbizalmam és a jövőm szempontjából is fontos ez a siker.

Tudva, hogy legyőztem valakit, aki 27-0-lal állt az idei Grand Slam-viadalokon, akitől Ausztráliában kikaptam, aki történelmet szeretett volna írni, mindenképpen édesebbé teszi a győzelmet és magabiztossá tesz kemény pályán. Kíváncsi vagyok, mi lesz a többi borításon” – mondta a 25 éves teniszező, aki 2019-ben elveszítette a finálét a US Openen Rafael Nadallal szemben, ez év elején pedig a melbourne-i fináléban kapott ki Djokovictól.

Noha Medvegyev az elmúlt időszakban egyre meggyőzőbb játékot nyújtott és a legjobbak szintjén játszott, a vasárnapi döntőnek egyértelműen Djokovic volt az esélyese. Ezzel együtt az orosz végig jobban játszott, és végül meglepetésre három szettben győzedelmeskedett. A moszkvai születésű sportoló az első két szettben egyformán egy-egy alkalommal vette el a szerb adogatójátékát, a sajátjait pedig – ha néha komoly nehézségek árán is, de – rendre hozni tudta. A harmadikban aztán úgy tűnt, sikerült megrogyasztania riválisát, 4:0-ra, majd 5:1-re is vezetett, de 5:2-nél nem tudta kiszerválni a meccset. 5:4-nél viszont nem hibázott. Mint később elmondta, a harmadik szett vége nagyon nehéz volt a számára.

„A lábaim 5:3 után elszálltak alólam, 5:4-et követően a bal lábam annyira fájt, hogy szinte járni sem tudtam.

Ha valaki figyelmesen visszanézi a felvételeket, láthatja, hogy amikor a törölközőmért mentem, a lábam mögöttem jött. Igyekeztem nem mutatni a fájdalmamat, mert

ha Novak rájön, az nem lett volna jó számomra”

- mondta Medvegyev, akinek azért maradt ereje arra, hogy a győzelmet érő pont után a földre dobja magát és „döglődő hal” pózban bohóckodva ünnepeljen.

Djokovic a rekorddöntés elszalasztása után nem titkolta csalódottságát.

„Ezt most nehéz megemészteni, mert tudom, hogy mi volt a mérkőzés tétje”

- nyilatkozta szomorúan a 34 éves belgrádi játékos.

„Csak annak örülök, hogy vége, mert mentálisan és érzelmileg is nagyon sokat kivett belőlem az elmúlt pár hét. Nagyon nehéz volt kezelni ezt a nyomást.”

Danyiil Szergejevics Medvegyev pályafutása 13. ATP-trófeáját nyerte, és a bajnoki kupa mellé 2,5 millió dollárt (762 millió forint) kapott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában