f1

2021.08.24. 14:41

Katar már idén Forma-1-es futamot rendezhet

Több szaklap egybehangzó értesülése szerint már idén Forma-1-es versenyt rendezhet Katar, amely az Ausztrál Nagydíj helyett adna otthont az autós gyorsasági világbajnoki futamnak.

Alpine's Spanish driver Fernando Alonso competes ahead of Mercedes' British driver Lewis Hamilton during the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on August 1, 2021. (Photo by FERENC ISZA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ferenc Isza

A november 21-re tervezett melbourne-i viadal a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozások következtében elmarad. A szaksajtó szerint

a Forma-1 illetékesei jövő héten hozzák nyilvánosságra az átdolgozott versenynaptárt, amelyben Katar is szerepel.

A fővárostól, Dohától északra épült Losail International Circuit elnevezésű pályán 2004 óta rendeznek Moto GP-futamokat, és a következő években már F1-es helyszínként is szóba került.

A katari verseny azért is tűnik logikus megoldásnak, mert november 21. után két sivatagi helyszínen folytatódna a sorozat, december 5-én Szaúd-Arábia, míg december 12-én Abu-Dzabi lesz a házigazda.

A múlt héten jelentették be, hogy a pandémia miatt

törölték a Forma-1 idei versenynaptárából az októberre kiírt Japán Nagydíjat, emellett Kanadában és Szingapúrban sem lesz futam.

Az F1 kereskedelmi jogaival rendelkező amerikai Liberty Media csoport azonban továbbra is 23 versennyel számol 2021-ben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában