Járvány

2021.06.05. 08:00

Döntöttek, lehetnek nézők Münchenben

Tizennégyezer szurkoló tekintheti meg a helyszínen a jövő héten rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság müncheni mérkőzéseit, így a német-magyar találkozót.

(FILES) this file photo taken on November 21, 2020 shows a general view of the empty Allianz Arena stadium during the German first division Bundesliga football match Bayern Munich vs Werder Bremen in Munich. - The government of Bavaria on June 4, 2021 gave the green light for 14,000 spectators to attend Euro 2020 matches in Munich, meeting UEFA's stipulation that no European Championship games are played behind closed doors. Fans will be able to see Germany host world champions France at the Allianz Arena on June 15, 2021 facing holders Portugal four days and then take on Hungary, also in Munich, on June 23, 2021 while a quarter-final will also be held in Munich. (Photo by Lukas BARTH / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Lukas Barth

A németországi helyszín szervezői pénteken jelentették be, hogy a Bayern München otthona, az Allianz Aréna húsz százalékos kihasználtság mellett működhet a kontinensviadal alatt.

Markus Söder bajor miniszterelnök elmondta, ez egy komoly teszt lesz arra, hogy a jövőben további sporteseményeket is szurkolók előtt rendezhessenek.

Mindeddig a bajor tartományi vezetést nem adott garanciát az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) arra, hogy nézők lehessenek a müncheni mérkőzéseken. Az UEFA végrehajtó bizottsága április végén úgy döntött, hogy München a helyszínek között marad, ugyanakkor a szövetség azt akarta, hogy meccsenként legalább 14 500 néző leülhessen az Allianz Aréna lelátójára.

Az Eb-t 11 európai városban rendezik, a magyar válogatott a Puskás Arénában a címvédő portugálokkal, valamint a világbajnok franciákkal találkozik, utolsó csoportmeccsét pedig Münchenben játssza a németek ellen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában