súlyos vádak

2021.05.28. 15:00

Neymar állítólag orális szexre akarta kényszeríteni a Nike egyik női dolgozóját

A brazil focista molesztálási ügye vezethetett a sportszergyártó cég és a brazil focista szakításához.

Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar during the French L1 football match between Brest and Paris Saint-Germain at the Stade Francis-Le Ble stadium, in Brest, western France, on May 23, 2021. (Photo by FRED TANNEAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fred Tanneau

A Paris Saint-Germain brazil labdarúgója, Neymar tavaly 15 év után szakított a Nike-val, ám akkor senki nem tudta, miért szakadt meg a két fél közötti szponzorációs megállapodás. A The Wall Street Journal beszámolója szerint erre is fény derült, a brazil futballista ugyanis állítólag molesztálta a Nike egyik alkalmazottját – írja az Origo.

2020-ban az egyesült államokbeli óriás-sportszergyártó Nike és a brazil szupersztár Neymar szakításának valódi okáról senki nem tudott, pedig eredetileg még nyolc évig kellett volna folytatódnia az együttműködésnek. Nem sokkal később bejelentették, hogy a 29 éves játékos a Pumával kötött szerződést.

Az amerikai lap szerint azonban nagyon súlyos okok vezettek a két fél válásához: a világklasszis brazil focista ugyanis szexuálisan zaklathatta a Nike egyik marketingasszisztensét.

A nő még 2016-ban mesélt arról a kollégáinak, hogy az akkor még a Barcelonában játszó Neymar egy New York-i szállodában orális szexre akarta kényszeríteni, majd az eset miatt 2018-ban panaszt tett a Nike-nál.

A nő részletesen beszámolt az esetről a cég HR-vezetőjének és az ügyvédeinek. A vállalat végül 2019-ben indított nyomozást az ügyben.

A játékos képviselői tagadták a híreket, Neymar személyesen nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, ami végül a szponzoráció megszűnéséhez vezetett.

Az ügyben megszólalt Neymar szóvivője is, aki kategorikusan cáfolta a híreket. Szerinte alaptalan a vádaskodás,

a történetnek pedig semmi valóságalapja nincs. Hozzátette, a Nike és Neymar szakításának egyedül szakmai okai voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában