nba

2021.05.10. 08:15

Davis vezette győzelemre a Lakerst

A 42 pontos Anthony Davis vezérletével a címvédő Los Angeles Lakers 123–110-re legyőzte a vendég Phoenix Sunst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A legnagyobb sztárját, LeBron Jamest nélkülöző kaliforniaiak a 12 lepattanót is gyűjtő Davis vezérletével 21 pontos előnyre tettek szert a harmadik negyed végére, innen pedig nem volt visszaút az esélyesebb arizonai gárda számára. A Lakers a siker ellenére is csak hetedik a nyugati főcsoportban, azaz selejtezős helyen áll, de csak egy győzelemmel van lemaradva a hatodik, biztos rájátszást jelentő pozícióban lévő Portland Trail Blazerstől. A második Suns viszont négy meccsel az alapszakasz vége előtt immár kettővel több kudarccal rendelkezik, mint az éllovas Utah Jazz.

A New Orleans Pelicans életben tartotta reményeit a rájátszás selejtezőjére azzal, hogy két sztárját, Zion Williamsont és Brandon Ingramet nélkülözve is győzött a Charlotte Hornets otthonában. A vendégeknél hatan is legalább 12 pontig jutottak, így Terry Rozier 43 pontja kevésnek bizonyult a hazaiak számára. A meccs testvérpárbajt is hozott: a Pelicans színeiben Lonzo Ball 12, míg a Hornetsben játszó LaMelo Ball 22 pontot dobott. A New Orleans 11. helyen áll nyugaton és két vereséggel gyűjtött többet, mint a 10., már selejtezős San Antonio Spurs.

A tavaly nagydöntős Miami Heat kulcsfontosságú meccset nyert, ugyanis hatodikként legyőzte a hetedik Boston Celticset, így most már kétmeccses előnye van riválisával szemben. A floridaiak az első félidőben ellenállhatatlanul játszottak, 23 pontos előnyre tettek szert. A hazaiak innen már csak szorossá tudták tenni az összecsapást, de fordítaniuk nem sikerült. A Heatnél hárman – Jimmy Butler, Bam Adebayo és Duncan Robinson – is legalább 20 pontot dobtak, míg a Bostonnál Evan Fournier 30, Jayson Tatum 29 ponttal emelkedett ki.

A keleten negyedik New York Knicks és a nyugaton ötödik Dallas Mavericks is nagy lépést tett a biztos rájátszás felé. Előbbi Derrick Rose 25 és Reggie Bullock 24 pontjával szoros rangadót nyert a Los Angeles Clippers otthonában, utóbbi Luka Doncic „csendesebb”, 15 pontos meccse ellenére vendégként simán verte a Cleveland Cavaliers csapatát.

Eredmények:

Los Angeles Lakers–Phoenix Suns 123–110

Boston Celtics–Miami Heat 124–130

Los Angeles Clippers–New York Knicks 100–106

Charlotte Hornets–New Orleans Pelicans 110–112

Cleveland Cavaliers–Dallas Mavericks 97–124

Orlando Magic–Minnesota Timberwolves 96–128

Detroit Pistons–Chicago Bulls 96–108

Sacramento Kings–Oklahoma City Thunder 126–98

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában