érdekes

2021.02.23. 15:00

Úgysem találja ki, melyik csapat nyerte a legtöbb bajnoki címet a 21. században

Tizennyolc elsőséggel a moldovai FC Sheriff Tiraspol szerezte a legtöbb bajnoki címet a 21. században a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) kimutatása szerint.

A kedden közzétett listán a hazai első helyről 2001 és 2020 között csupán két alkalommal lecsúszó együttest három olyan csapat követi az országukban legsikeresebb klubok rangsorában, amely egyformán 17 alkalommal diadalmaskodott: a gibraltári Lincoln Red Imps, a hondurasi Olimpia Tegucigalpa és a nicaraguai Real Estelí.

A nemzetközi szövetség (FIFA) erősorrendjében

a legjobb harminc ligát tekintve az „örökös” görög bajnok, az Olympiakosz áll a legelőkelőbben helyen: az athéni együttes 16 bajnoki titulusával az ötödik.

A top bajnokságok közül a német pontvadászat legjobbja, a 2001 óta 14 ízben első Bayern München holtversenyben a kilencedik. A legeredményesebb európai elitalakulatok közül a Juventus és a Porto 11-11 győzelmével a 36., az elmúlt két évtizedben 10-szeres bajnok Barcelona pedig a 47. helyen osztozik az IFFHS-rangsorban.

Összességében jelenleg 61 futballklub vallhat a magáénak olyan csapatot, amely legalább tízszer lett hazájában bajnok a 21. században.

A 2001 és 2020 között a legtöbb bajnoki címet nyert együttesek élcsoportja:

1. FC Sheriff Tiraspol (Moldova) 18

2-4. Lincoln Red Imps (Gibraltár), Olimpia Tegucigalpa (Honduras), Real Estelí (Nicaragua) 17-17

5. Olympiakosz (Görögország) 16

6. Dinamo Zagreb (Horvátország), Municipal (Guatemala), Celtic (Skócia) 15-15

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában