Járvány

2021.01.15. 06:57

Japán ideiglenesen megtiltotta külföldi sportolók beutazását

A rendelkezés azért lépett hatályba, mert alig fél évvel a tokiói olimpia előtt megugrottak a fertőzési mutatók.

A kedvezőtlen koronavírus-járvány adatok miatt Japán pénteken ideiglenesen, február 7-ig megtiltotta külföldi sportolók beutazását az országba.

A rendelkezés azért lépett hatályba, mert alig fél évvel a tokiói olimpia előtt megugrottak a fertőzési mutatók. A szigetország a koronavírus-járvány rekordszintű rohamával küzd, ami az eddiginél szigorúbb határellenőrzést és a vészhelyzet kiterjesztését vonta maga után.

Az ideiglenes tilalom kiterjed a Japánban rendkívül népszerű labdarúgásban és baseballban érdekelt légiósokra, de még az edzőkre is. A labdarúgószezon februárban kezdődik, míg a baseball-edzőtáborok február elsején nyitnak. Most azonban azok sem utazhatnak Japánba, akik az olimpiára vagy a paralimpiára készülnének a helyszínen.

A japán sportolók csak úgy térhetnek haza, ha megérkezésüket követően 14 napig karanténban maradnak, ezen idő alatt nem edzhetnek és nem versenyezhetnek. A sportolók mellett az üzleti utazókra is vonatkozik a tiltás.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában