MotoGP

2020.12.04. 09:04

Harmadszor is megműtötték Márquez karját

Harmadszor is meg kellett műteni a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriája hatszoros győztesének, a spanyol Marc Márqueznek a jobb felkarját.

Repsol Honda Team's Spanish rider Marc Marquez waits to take part in the third MotoGP free practice session of the Andalucia Grand Prix at the Jerez race track in Jerez de la Frontera on July 25, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

A 27 éves versenyző operációjáról csapata, a Repsol Honda számolt be közleményben, amely arra is kitért, hogy az újabb beavatkozásra azért volt szükség, mert az intenzív és célzott kezelések ellenére a vártnál lassabban gyógyult a sérült testrész.

Márquez mostani műtétje nyolc órán át tartott,

komplikáció a csapat közlése szerint nem lépett fel.

A spanyol motoros júliusban, az idénynyitó Spanyol Nagydíjon bukott, az esésben eltört a felkarja, ezután megoperálták, később azonban

másodszor is műteni kellett, mert otthonában, ablaknyitás közben elmozdult az egyik beültetett lemez.

Márquez az idény során versenyezni már nem tudott, így elmaradt a címvédése, és 2015 után először nyerte másik versenyző – a szintén spanyol Joan Mir – MotoGP-világbajnokságot.

A Honda arról nem számolt be, hogy Márquez teljes felépülése mennyi időt vehet igénybe, sajtóértesülések szerint azonban akár hat hónapot is kihagyhat, ami azt jelenti, hogy a 2021-es szezon elején sem ülhet motorra.

A következő világbajnoki idény Katarban, március 28-án kezdődik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában