Járvány

2020.04.15. 18:40

A kormány nem ellenzi a zárt kapus Osztrák Nagydíjat

A versenyt július elején rendeznék a spielbergi Red Bull Ringen.

A general view shows mechanics surrounding drivers on the starting grid before the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg on June 22, 2014. AFP PHOTO / JURE MAKOVEC (Photo by Jure Makovec / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jure Makovec

Werner Kogler sportminiszter ezt szerdán közölte, hozzátéve, hogy azzal együtt is támogatják az elképzelést, hogy

más a helyzet egy futamnál, mint egy zárt kapus labdarúgó-mérkőzésnél, mivel a Forma-1-ben jóval nagyobb létszámú a jelen lévő technikai személyzet.

A tíz Forma-1-es istálló mindegyikénél a versenyhétvégéken nagyjából 60 fős stáb dolgozik, és ha ez kiegészül az egyéb technikai és biztonsági személyzettel, valamint a médiának dolgozókkal, akkor nagyjából ezer ember van jelen egy futamon. Ez a szám tovább nőhet, ha a betétsorozatok – mint a Forma-2 és a Forma-3 – mezőnye is versenyezhet az adott hétvégén.

Kogler szerint ugyanakkor

az utazási korlátozások nagyobb akadályt jelentenek.

„Ezt a jelenlegi szabályok figyelembevételével át kell gondolni, leginkább az országba történő belépés és kilépés szempontjából” – mondta.

A Forma-1-es világbajnokság idei szezonja a koronavírus-járvány miatt nem kezdődött el, kilenc futam maradt el, jelenleg a június 28-ra kiírt Francia Nagydíj sorsa még bizonytalan, de vélhetően halasztani kell, míg az osztrák versenyt július 5-én rendeznék.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában