kézilabda BL

2020.02.08. 19:27

Magabiztosan nyert a Veszprém a portugáloknál

A Telekom Veszprém 31-24-re győzött a portugál FC Porto otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szombaton.

A vendégcsapat keretéből ezúttal Székely Márton, Kent Robin Tönnesen, Kentin Mahé és Pawel Paczkowski hiányzott.

A hazaiak már az ötödik perc elején időt kértek, mert a Veszprém remekül kezdett, és lendületes, pontos játékkal 4-0-ra elhúzott.

Vladimir Cupara bravúros védéseinek köszönhetően a portugálok csak a tizedik percben tudták megszerezni első góljukat. A Porto ezt követően átállt a specialitásának számító létszámfölényes támadójátékra, némileg felzárkózott, de a jól védekező Veszprém hamar megtalálta az ellenszert, és a szünetben ismét öt góllal jobban állt.

A házigazdák három találattal kezdték a második felvonást, és gyors játékukkal, illetve az osztrák Thomas Bauer kapus bravúrjaival felzárkóztak egy gólra, mivel ellenfelük hat percig nem talált be. Ezt újabb fordulat követte, a Veszprém tíz perc alatt 7-1-es szériát produkált, mivel ismét pontosan lőtt és hatékonyan védekezett, és bár a Porto a hajrában némileg csökkentette a hátrányát, a magabiztos vendégsiker nem volt veszélyben.

A Veszprém legeredményesebb játékosa a montenegrói Vuko Borozan volt hét góllal, a szlovén Dragan Gajic hatszor talált be. A mezőny legjobbja a vendégek szerb kapusa, Vladimir Cupara volt.

A nyolc győzelemmel és három vereséggel álló veszprémiek szerdán a német THW Kiel otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában