vizsgálat

2019.02.12. 09:41

Kiderítették, mi okozta Sala halálát

A becsapódás okozta sérülésekbe halt bele.

Deposit of wreaths and flowers in memory of Emiliano Sala, in front of the Beaujoire Stadium in Nantes. Photos taken on January 31, 2019, the day after the discovery on a Calvados beach of debris from the plane carrying the Argentine player and the match FC Nantes-AS Saint-Etienne during which his former teammates and supporters returned him a last tribute. (Photo by Estelle Ruiz/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Estelle Ruiz

A becsapódáskor elszenvedett fej- és törzssérüléseibe halt bele a kisrepülőgéppel lezuhant Emiliano Sala, a Cardiff City labdarúgója. A vizsgálatok első megállapításait hétfőn tették közzé Bornemouth-ban. A halottkém Ian Parry elmondta, hogy a holttestet az ujjlenyomat alapján azonosították. A légibaleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB), illetve a rendőrség tovább kutatja a szerencsétlenség okait.

A 28 évesen elhunyt argentin futballista holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerefenékre lesüllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.

Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A gépre február 3-án bukkantak a tengerfenéken.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában