bárdok

2017.10.19. 16:29

Arany-emlékév – Fényfestéssel tisztelegnek a költő emléke előtt Cardiffban

A látványos program előtt Arany János és A walesi bárdok jelentőségéről tartanak kerekasztal-beszélgetést a University of South Walesen.

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából szombaton látványos fényfestéssel tiszteleg Cardiffban a költő emléke előtt a Londoni Magyar Kulturális Központ.

A Montgomeryben kivégzett 500 bárd legendáját Arany művén keresztül szinte mindenki ismeri Magyarországon, viszont annál kevesebben hallottak róla Walesben. Ezért a Londoni Magyar Kulturális Központ látványos fényfestéssel, a Keresztelő Szent János-templom tornyára vetítve új, izgalmas módon mutatja be a verset a brit közönségnek Cardiff központjában – közölte a Balassi Intézet.

A hatperces fényfestést szombaton 19 és 22 óra között negyedóránként tekinthetik meg a cardiffi járókelők. A látványos program előtt Arany János és A walesi bárdok jelentőségéről tartanak kerekasztal-beszélgetést a University of South Walesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!